SAS Visual Analytics beschikbaar via SKARP cloud-platform

03-10-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAS Visual Analytics beschikbaar via SKARP cloud-platform

SAS maakt bekend een strategische overeenkomst gesloten te hebben met SKARP, specialist in informatievoorziening bij woningcorporaties. Binnen de overeenkomst treedt SKARP op als Managed Analytics Service Provider en biedt het de SAS Visual Analytics-oplossing aan via het eigen cloud-platform. De oplossing is per direct beschikbaar.

“Corporaties professionaliseren in hoog tempo tot efficiënte organisaties met een grote informatiebehoefte. Ook de buitenwereld vraagt om meer steeds meer transparantie. Voldoen aan deze groeiende behoefte aan kwalitatieve stuur- en verantwoordingsinformatie brengt echter ook aanzienlijke kosten met zich mee”, vertelt Richard van der Zee, CEO van SKARP. “Wij bieden met ons platform hiervoor een oplossing in de vorm van een datawarehouse gebaseerd op sectorstandaarden. Wat ontbrak was een presentatie- en analyse-omgeving. Door deze samenwerking met SAS bieden we corporaties vanaf nu een totaaloplossing in de vorm van Analytics-as-a-Service.”

Flexibel en schaalbaar
Via het online platform van SKARP kunnen woningcorporaties gebruik maken van kant-en-klare dashboards met daarop indicatoren volgens de definities van toezichthouders. Ook kunnen corporaties zelf management dashboards en rapportages creëren en analyses uitvoeren. Daarmee kan snel inzicht worden verkregen in de meest belangrijke stuur- en verantwoordingsindicatoren. SAS Visual Analytics biedt daarvoor een self-service interface. Doordat de omgeving in de cloud wordt gehost is het platform op abonnementsbasis daarnaast zowel schaalbaar als flexibel. Door gebruik te maken van het platform zijn grote investeringen in hardware en software niet nodig en wordt de implementatietijd tot een minimum teruggedrongen.

Kijk hier voor meer informatie over SAS Visual Analytics via SKARP.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud