Big Data startups speeddaten met investeerders
26-09-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Big Data startups speeddaten met investeerders
(27-09-2016)

Tientallen Big Data startups uit Nederland en België gaan tijdens de Amsterdam Capital Week speeddaten met investeerders. De datesessie start dinsdag 27 september om 15 uur om op het Science Park in Amsterdam. Tijdens de date pitchen de 13 start-ups aan (potentiële) investeerders. Doel is om kennis uit te wisselen en matches tot stand te brengen.
         
De datesessie is georganiseerd door ACE Venture Lab, Lubbers en de Jong enORTEC. Het daten start om 15:00 uur. De investeerders zijn maatschappijen, private investors en overheidsfondsen, zoals het Participatiefonds Duurzame Economie van de provincie Noord-Holland. Michiel Strijland, investering analist bij het participatiefonds: “Voor ons fonds is het belangrijk om een vinger aan de pols te houden bij de laatste technologische ontwikkelingen.”

Startups in Big Data en analytics
Nederland heeft een leidende positie als het gaat om startups die gespecialiseerd zijn in Big Data en analytics. De polder levert vruchtbare grond voor technologisch hoogwaardige bedrijven. Deze vruchtbare grond, het unieke ondernemersklimaat, de lange bètatraditie en aanwezigheid van innovatieve investeerders biedt kansen.
    
Big Data & Analytics is een groeimarkt. Niet alleen voor innovatieve technologie, maar ook voor de werkgelegenheid in Nederland. De verwachting is dat er in 2019 ruim 187 biljoen dollar zal omgaan in de wereld van Big Data en Analytics.

Terug naar nieuws overzicht