Scribe beloont partners voor kennis

Scribe beloont partners voor kennis

19-09-2016 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Scribe beloont partners voor kennis

De zogeheten User conference van Scribe Software in Hoofddorp trok deze week ongeveer honderd bezoekers. Een opvallend groot deel daarvan was partner; VAR’s en integrators, vooral. Niet gek, want de specialist in data-integratie heeft een sterke focus op het indirecte kanaal.

“De markt van data-integratie verandert”, vertelt Peter Chase, mede-oprichter en Executive Vice President van het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Scribe Software. “Cloud heeft voor die verandering gezorgd. Het is minder technisch geworden, maar van partners wordt verwacht dat ze zich met bedrijfsprocessen bezig gaan houden.”

Twintig jaar ervaring

Chase weet waarover hij praat. Hij was in 1996 betrokken bij de oprichting van Scribe. Het bedrijf is dus geen opportunistische nieuwkomer die op de hype van big data is ingesprongen. Het heeft twintig jaar ervaring. “Zeker, het is op dit moment een competitieve markt, maar wij onderscheiden ons omdat de partner altijd voorop staat voor ons. Wij werken indirect, ook als een klant rechtstreeks naar ons toestapt. En we kennen de wensen van onze partners heel goed.”

Meteen aan de slag

Hij vervolgt: “Onze nieuwe oplossing de Crystal-release van Scribe Online, die binnenkort op de markt komt, is daar een mooi voorbeeld van. Als integrator of VAR kun je daarmee vanuit één interface al je klanten beheren zonder apart in te hoeven loggen. Als een klant belt met een probleem kun je meteen aan de slag. We merkten vaak dat data-integratie veel efficiënter kon. Wij maken, ook met vorige oplossingen, de gebruiker een onafhankelijk onderdeel van het platform. Binnen één organisatie kunnen meerdere personen zich met data-integratie bezig houden, maar tegelijkertijd kan één persoon ook het beheer voor meerdere organisaties doen.”

Kennisniveau

Scribe heeft wereldwijd 1300 partners, waarvan 400 in EMEA. De Benelux is een belangrijk gebied. Om die reden staat het EMEA-hoofdkantoor in Den Haag. Het partnerprogramma is duidelijk en overzichtelijk, vertelt Chase. “Wat wij heel belangrijk vinden is dat we partners niet alleen indelen en belonen voor de hoeveelheid omzet, maar vooral voor de mate waarin hun mensen trainingen doorlopen. Het kennisniveau is erg belangrijk voor ons.”

Technologiepartners

Scribe heeft prominente wapenbroeders. Het is al sinds de oprichting van Salesforce.com in 2005 een technologiepartner van dat bedrijf. Microsoft is al jarenlang een partner, maar de samenwerking is dit jaar versterkt toen Scribe Online een optioneel component binnen Microsoft Power BI werd. Chase: “De samenwerking met Microsoft is heel belangrijk voor ons. We proberen een heel grote rol te krijgen binnen de Microsoft-gemeenschap. Maar ook daarbuiten. We zijn bijvoorbeeld ook partner van onder meer Oracle en SAP.”

Cloud first

Scribe is als cloudoplossing (Scribe Online) en als on-premise-oplossing (Scribe Insight) af te nemen. Maar Chase zegt eerlijk dat de meeste aandacht binnen het bedrijf uitgaat naar de cloudvariant. “We leven nu eenmaal in een ‘cloud first’ wereld. Dat is de toekomst van IT. Data-integratie in combinatie met de cloud biedt heel veel mogelijkheden. Daar zullen we in de toekomst in blijven investeren.”

Belangrijk moment

Zijn collega Eddie Cole is als CTO de technische man achter de nieuwe oplossingen. De presentatie van Crystal is een belangrijk moment voor hem. “Daar zijn we twee tot twee-en-een-half jaar geleden mee begonnen en er zitten heel veel zweetdruppels in. Want aan de achterkant hebben we het onszelf niet makkelijk gemaakt.” Op een officiële lanceringsdatum voor Crystal wil hij zich niet vastpinnen. “We hebben liever dat we zeker weten dat het goed is, dan dat we hem te snel op markt willen brengen.”

Web API’s

“We hebben twee jaar geleden een basis neergelegd met een schil aan web API’s”, vervolgt Cole. Het resultaat is dat er binnenkort een oplossing wordt gelanceerd die de gebruikservaring omhoog schroeft.” De keuze voor API’s lag voor de hand. “Data-integratie is altijd al een tak van sport geweest die zich leent voor het gebruik voor web API’s.”

Cloud

Ook Cole ziet de beweging richting de cloud. “Ongeveer een derde deel van alle agents beheren wij namens onze klanten in de cloud. En dat zal steeds meer worden. Een groot deel van onze klanten kiest heel bewust voor de cloud. Natuurlijk zien we ook klanten die dat nog niet doen. Zij kiezen voor ons, gewoon omdat ze een ‘tool’ nodig hebben voor data-integratie. Dat kan ook.”

Verschillen met vroeger

Cole, die sinds 1999 bij Scribe betrokken is, merkt, net als Chase, veel verschillen met vroeger. “In die tijd waren mensen al verbaasd als je twee systemen kon integreren. Dan was je een soort tovenaar. Nu verwacht iedereen dat het makkelijk is en dat je alles kunt. Maar de techniek is er. De uitdaging in deze tijd is om uit de grote hoeveelheden data die er voorhanden is de juiste informatie te halen.”

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht