Weolcan is business partner van DHPA
15-09-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Weolcan is business partner van DHPA

Cloud consultancybureau Weolcan is per september 2016 business partner van Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Met deze samenwerking sluit een specialist aan bij DHPA die organisaties adviseert en begeleidt in bij hun Cloud Strategie en Digitale Transformatie.

Weolcan draagt actief bij aan DHPA. Eén van de eerste wapenfeiten is dat DHPA samen met de cloud consultants van Weolcan werkt aan een ingrijpende vernieuwing van haar Service Level Agreement (SLA) framework. “Het SLA is een belangrijk instrument voor hosting- en serviceproviders om de klant te informeren over, en te overtuigen van de kwaliteit van haar clouddiensten en daarmee ook eventuele zorgen of onduidelijkheden weg te nemen. Weolcan heeft op basis van eigen onderzoek goed inzicht in wat nodig is in service level agreements. DHPA deelnemers profiteren dus direct van de inbreng van deze nieuwe partner”, aldus Ruud Alaerds, directeur van de Dutch Hosting Provider Association.

Strategische sessie
DHPA organiseert op 8 november aanstaande een strategische sessie bij Weolcan om de resultaten te presenteren van een onderzoek naar de volwassenheid van SLA’s van diverse IaaS providers. Dit onderzoek is uitgevoerd door Weolcan in samenwerking met hun juridisch partner Arthur’s Legal. Tijdens deze sessie zullen, naast het nieuwe SLA Framework van DHPA, diverse strategische onderwerpen de revue passeren.

“Nadat wij vorig jaar een eerste versie van ons onderzoeksrapport naar de volwassenheid van Service Level Agreements onder IaaS providers hadden gepubliceerd, was het een logische stap om de samenwerking met DHPA aan te gaan om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van het Service Level Agreement Framework van de DHPA. Inmiddels loopt er een tweede onderzoek naar aanbieders van Cloud Management Platformen en ook dat onderwerp is van groot belang voor de deelnemers van DHPA”, aldus Michiel de van der Schueren, CEO van Weolcan. “Opererend op het snijvlak van strategie en innovatie hopen wij de deelnemers van DHPA van dienst te kunnen zijn bij het versterken van hun propositie en verbeteren van hun winstgevendheid, om daarmee een bijdrage te leveren aan de concurrentiekracht van de Nederlandse hosting industrie”.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud