Redactie - 13 september 2016

Welke sectoren kunnen profiteren van drones?

Bedrijven beginnen pas net de mogelijkheden van drones te ontdekken en experimenteren met het besproeien van gewassen tot het leveren van pizza aan huis. De wetgeving begint langzaam mee te gaan in de nieuwe ontwikkelingen en er is een enorm potentieel van markten die betreden kunnen worden.

Doordat drones steeds gebruiksvriendelijker worden zijn ze ook beter in het vervangen van mensen, blijkt uit onderzoek van PwC. Er werd daarbij een analyse gemaakt van de kosten op arbeid en diensten in commerciƫle markten die vervangen kunnen worden door drones.

Infrastructuur kan in potentie de grootste winst halen uit drones met een totale waarde van 45 miljard dollar. Bemande vliegtuigen worden al veel gebruikt voor het besproeien van gewassen en drones zouden ook hier een prima oplossing kunnen zijn. Die sector heeft een potentieel van 32 miljard dollar. De top 3 van sectoren waar drones echt iets kunnen betekenen wordt volbracht met de transportsector met een totale waarde van 13 miljard dollar.

chartoftheday_5729_the_industries_where_drones_could_really_take_off_n_kopie.jpeg

In samenwerking met Datanews