Dell EMC fusie is voltooid image

Dell Technologies maakt bekend dat het de overname van EMC Corporation heeft afgerond. Daarmee ontstaat volgens Dell een combinatie van bedrijven die organisaties kan voorzien van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie. Deze bedrijfscombinatie resulteert volgens Dell in dominante speler met een omzet van 74 miljard dollar en een uitgebreid aanbod van technologische oplossingen voor complexe problemen van organisaties in snel groeiende segmenten zoals hybride clouds, software defined datacenters, converged infrastructuren, platform-as-a-service (PaaS), data analytics, mobility en cybersecurity. Ontslagen door de fusie worden niet uitgesloten, aldus Michael Dell.

Dell Technologies bedient 98 procent van alle Fortune 500-ondernemingen en omvat diverse bedrijven. De twee grootste en meest bekende hiervan zijn de bedrijfsdivisies Dell Client Solutions en Dell EMC Infrastructure Solutions. Beide divisies worden ondersteund door Dell EMC Services. Daarnaast omvat Dell Technologies ondernemingen als Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMware. Deze bedrijfsstructuur combineert volgens Dell de focus en het innovatievermogen van een start-up met de wereldwijde schaalomvang en dienstverlening van een multinational. Dell Technologies zegt door op deze schaal te werken zijn innovatietempo op te voeren, evenals zijn investeringen in R&D, verkoopprocessen, marketing, services, technische ondersteuning en (kosten)efficiëntere oplossingen voor klanten. Hoewel Dell Technologies zijn financiële resultaten openbaar maakt, is het een niet-beursgenoteerde onderneming. In deze hoedanigheid kan het gerichter investeren in zijn ecosysteem van klanten en partners met het oog op de lange termijn aldus Michael Dell, chairman en CEO van Dell Technologies: "We staan aan de vooravond van de volgende industriële revolutie. Onze wereld wordt met de dag intelligenter en sterker verbonden en zal uiteindelijk worden verweven met een enorm Internet of Things. Dit zal onze klanten in staat stellen om fantastische dingen te doen. Dat is de reden waarom we Dell Technologies hebben opgericht. We beschikken over de producten, diensten, het talent en de wereldwijde schaalomvang die nodig zijn om op te treden als katalysator voor verandering en klanten van alle omvang te begeleiden tijdens hun digitale transformatietraject.”

MKB

Dell Technologies combineert volgens de CEO de sterke positie van Dell binnen het MKB met de sterke positie van EMC binnen de grootzakelijke markt. Deze combinatie is volgens Dell marktleider in veel belangrijke en snel groeiende segmenten van de ICT-markt, waarin momenteel 2 biljoen dollar omgaat. Dell Technologies is door Gartner gepositioneerd als ‘Leider’ in 20 Magic Quadrants onderzoeken en beschikt over een portefeuille van 20.000 octrooien en octrooiaanvragen.

Jamie Dimon, de bestuursvoorzitter en CEO van JPMorgan Chase, meldt in een statement: “De financiële dienstverlening is een van de eerste sectoren die technologie omarmde om klanten beter te kunnen bedienen. De volgende golf van digitalisering is het vervolg op een ontwikkeling die al mijn hele leven gaande is. Als een van ‘s werelds grootste gebruikers van de technologie van Dell en EMC geven we jaarlijks circa 9 miljard dollar uit aan technologie binnen domeinen als infrastructuur, cloud computing, big data-analyse en cyberbeveiliging. Ik ken Michael Dell al dertig jaar. Hij is een eersteklas en integere topman en geeft om de mensen met wie hij werkt. Dat geldt zowel voor de mensen binnen zijn onderneming als medewerkers van sectorgenoten. Ik vind dit een geweldige ontwikkeling voor Michael en zijn nieuwe bedrijf. We zien met belangstelling uit naar de nieuwe oplossingen die zij in de toekomst zullen afleveren.”

Marc Benioff, de bestuursvoorzitter en CEO van Salesforce meldt in een statement: “De samenwerking tussen Salesforce en Dell en EMC is van cruciaal belang geweest voor het bevorderen van innovatie binnen de branche. Michael is een unieke visionair en een van de belangrijkste leiders binnen onze branche. Hij is een fantastische partner die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan ons zakelijke succes. Met Dell Technologies bepaalt hij eens temeer het aanzicht van de ICT-sector.”

In het kader van zijn officiële start onthulde Dell Technologies zijn nieuwe merkidentiteit.

dell_technologies.jpg

Financiële voorwaarden

Bij de voltooiing van de overnametransactie op 7 september ontvingen de aandeelhouders van EMC $24,05 per aandeel in contanten in combinatie met een tracking-aandeel dat is gekoppeld aan een deel van de economische belangen van EMC in VMware. Op basis van het geschatte aantal uitstaande aandelen van EMC bij sluiting van de beurs ontvingen de aandeelhouders van EMC 0,11146 aandelen van het nieuwe tracking-aandeel in ruil voor elk aandeel in EMC. De waarde van het tracking-aandeel kan afwijken van de koers van het aandeel VMware als gevolg van de uiteenlopende kenmerken en rechten die aan beide aandelen zijn verbonden.

Ontslagen door de fusie worden niet uitgesloten, aldus Michael Dell. Volgens Bloomberg wordt 2 procent van de 140.000 banen geschrapt om geld te besparen onder andere in logistieke en administratieve functies.

Video over de nieuwe merkidentiteit

Blog Jeff Clarke: Client Solutions’ Role in the Dell EMC Combination

Blog David Goulden: Dell EMC – Creating A Digital Future & Transforming IT

Blog Jeremy Burton: Let The Transformation Begin

Blog Guy Churchward: Expanding the Horizon for Dell EMC Midrange Storage Customers

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024