Wouter Hoeffnagel - 30 augustus 2016

Beveiligingsbedrijf breekt fysiek in bij klanten om cyberaanvallen op te zetten

Wie denkt aan een cyberaanval denkt al snel aan cybercriminelen die van buitenaf het bedrijfsnetwerk aanvallen. Dat het ook anders kan bewijst het bedrijf RedTeam Security. Het bedrijf demonstreert in een video hoe het inbreekt bij bedrijven om een speciaal geprepareerd kastje in het netwerk te plaatsen dat op afstand toegang geeft tot het bedrijfsnetwerk van het getroffen bedrijf.

Business Insider heeft een reportage gemaakt over RedTeam Security, een beveiligingsbedrijf dat zich richt op onder andere ‘penetration testing’. Hierbij nemen zogeheten white hat hackers de beveiliging van een bedrijf op verzoek op de korrel en proberen hier in te breken. Indien dit lukt geven de hackers het bedrijf advies over maatregelen die zij kunnen nemen om hun digitale veiligheid te vergroten.

PlugBot
RedTeam Security heeft zelf software geschreven voor de Raspberry Pi, een kleine computer van 56 bij 25 bij 85 mm. Dit apparaat is beschikbaar voor pakweg 40 euro en wordt door de hackers de ‘PlugBot’ genoemd. Medewerkers van RedTeam Security breken fysiek in bij bedrijven waardoor zij worden ingeschakeld, plaatsen de PlugBot in het netwerk van het bedrijf en proberen vervolgens op afstand toegang te verkrijgen tot het bedrijfsnetwerk. 

De reportage van Business Insider over RedTeam Security is hier te vinden.