Wouter Hoeffnagel - 30 augustus 2016

Nederland ICT steunt campagne NL Next Level

Nederland ICT en VNO-NCW slaan de handen ineen om de ontwikkeling van de digitale economie bij het volgende kabinet onder de aandacht te brengen. Nederland ICT steunt NL Next Level, een campagne van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland om het kabinet te inspireren Nederland naar de economische wereldtop te brengen. Een belangrijke pijler van deze campagne is het verzilveren van de kansen van de digitale transformatie.

Het verkiezingsmanifest Groei door Digitalisering is door Lotte de Bruijn directeur van Nederland ICT, overhandigd aan VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, als symbolisch startschot van de samenwerking. “De ambities van beide initiatieven sluiten naadloos op elkaar aan”, zegt Lotte de Bruijn, “Het is dan ook logisch dat Nederland ICT als lid van VNO-NCW de digitale component van NL Next Level actief steunt.”

‘Maak Lessen in ICT een vast onderdeel van onderwijs’
“Lessen in ICT en bijvoorbeeld kennis van programmeren moeten een vast onderdeel van het basis- en voortgezet onderwijs worden. In deze tijden van robotisering en digitalisering is dit essentieel om later mee te kunnen komen. Willen we concurrerend blijven en mensen perspectief blijven bieden dan moet je kennis van ICT hebben ongeacht wat je later worden wil”, aldus Hans de Boer.

Lotte de Bruijn: “De digitale transformatie raakt iedereen. Met ICT als drijvende kracht liggen er kansen voor alle sectoren: logistiek, zorg, onderwijs, landbouw. Daar hoort een kabinetsvisie bij die losse ministeries overstijgt. Alleen zo kunnen we de kansen van digitalisering optimaal benutten.”

NL Next Level programma
Het NL Next Level programma bestaat uit verschillende grote investeringsprogramma’s, waarvan er diverse de komende maanden beschikbaar worden. Eind september wordt bijvoorbeeld ‘De digitale kwantumsprong’ gelanceerd, die ingaat om de kansen die digitalisering biedt. Met het eigen manifest als uitgangspunt gaat Nederland ICT meedenken en bijdragen om diverse plannen en ambities te realiseren.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024