Hoger beroep van Kim Dotcom wordt live uitgezonden via internet

30-08-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Hoger beroep van Kim Dotcom wordt live uitgezonden via internet

Het hoger beroep van Kim Dotcom wordt live uitgezonden via YouTube. Dotcom is in beroep gegaan tegen het besluit van een Nieuw-Zeelandse rechter om hem uit te leveren aan de Verenigde Staten (VS), die hem wil vervolgen voor het toestaan van de illegale verspreiding van content via de website Megaupload.

Dit maakt Dotcom zelf bekend via zijn Twitter account. Het hooggerechtshof in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Auckland bevestigd de uitspraak. Meerdere hoorzittingen in het hoger beroep zullen live worden uitgezonden via YouTube. Dotcom belooft via Twitter een URL te zullen verspreiden naar deze stream zodra deze URL beschikbaar is. Naar verwachting neemt het proces zes weken in beslag.

Kim Dotcom, die officieel Kim Schmitz heet, werd in 2012 samen met zijn voormalig collega’s Mathias Ortmann, Bram van der Kolk en Finn Batato opgepakt. De vier zouden via Megaupload voor tenminste 500 miljoen dollar aan copyrights hebben ontdoken door de illegale verspreiding van content via het platform mogelijk te maken. Eind 2015 oordeelde de rechter dat Dotcom en de drie overige verdachten mogen worden uitgeleverd aan de VS, waar Dotcom een celstraf van 20 jaar kan worden opgelegd. Tegen dit besluit is Dotcom in beroep gegaan.

Terug naar nieuws overzicht