Wouter Hoeffnagel - 29 augustus 2016

100 best practices op het gebied van Big Data security en privacy

Naar verwachting verdubbelt de hoeveelheid big data die jaarlijks wordt gegenereerd de komende tijd iedere twee jaar. Waar in 2012 nog 2.500 exabytes aan big data werd gegenereerd, wordt in 2020 naar verwachting zo’n 40.000 exabytes aan big data verzameld. Privacy en security worden dan ook steeds belangrijker. Om bedrijven te helpen privacy en security bij big data te waarborgen heeft de Cloud Security Alliance (CSA) 100 best practices verzameld in een whitepaper.

De whitepaper ‘Big Data Security and Privacy Handbook: 100 Best Practices in Big Data Security and Privacy’ is geschreven door de Big Data Working Group van de CSA, die onder leiding staat van Sreeranga Rajan en Daisuke Mashim. In de whitepaper zijn 100 best practices opgenomen die bedoeld zijn om big data service providers te helpen hun infrastructuur te versterken en data veilig te houden.

De tien grootste uitdagingen
CSA heeft de best practices in de whitepaper verdeeld over tien categorieën, die betrekking hebben op de tien grootste uitdagingen rond Big Data security en privacy. Per categorie worden 10 best practices gegeven die helpen deze uitdaging het hoofd te bieden. Het gaat om de volgende categorieën:

  1. Secure Computations in Distributed Programming Frameworks
  2. Security Best Practices for Non-Relational Data Stores
  3. Secure Data Storage and Transactions Logs
  4. Endpoint Input Validation/Filtering
  5. Real-Time Security/Compliance Monitoring
  6. Scalable and Composable Privacy-Preserving Analytics
  7. Cryptographic Technologies for Big Data
  8. Granular Access Control
  9. Granular Audits
  10. Data Provenance

De whitepaper van CSA is gratis beschikbaar en hier te vinden.