Wouter Hoeffnagel - 15 augustus 2016

Gebrek aan kennis staat omarming nieuwe technologieën in de weg

Een gebrek aan de juiste vaardigheden en kennis belemmeren organisaties ernstig in het omarmen van nieuwe innovatieve technologieën zoals Big Data. Dit terwijl bedrijven verwachten dat deze technologie relevant zijn voor hun organisatie.

Dit blijkt uit onderzoek van Capita Technology Solutions in samenwerking met Cisco onder 125 ICT-beslissers. 9 op de 10 bedrijven noemt Big Data relevant voor hun organisatie. Tegelijkertijd implementeert minder dan 4 op de 10 (34%) organisaties Big Data daadwerkelijk. 64% stelt dat door een gebrek aan vaardigheden en kennis hun organisatie niet in staat is te bepalen hoe hun organisatie winst kan halen uit Big Data.

Internet of Things
Internet of Things (IoT) wordt door 70% gezien als relevant voor hun bedrijf. 71% van de IT-beslissers meldt echter dat hun bedrijf niet beschikt over medewerkers met de juiste kennis om zakelijke kansen met betrekking tot IoT te identificeren. Hierdoor heeft minder dan een derde (30%) van de bedrijven IoT in de praktijk geïmplementeerd.

Ook bij andere technologieën ontstaat een vergelijkbaar beeld. Zo stelt 84% van de IT-beslissers dat de cloud relevant is voor hun bedrijf, terwijl slechts 56% de cloud daadwerkelijk gebruikt. De digitale werkplek/werknemer wordt door 50% gezien als relevant, maar wordt slechts binnen 38% van de organisaties omarmd. Kunstmatige intelligentie (AI) is volgens 50% van de IT-beslissers relevant voor hun bedrijf, terwijl slechts 8% van de organisaties AI in de praktijk inzet.