Wouter Hoeffnagel - 10 augustus 2016

Bijna de helft van de werkzoekenden solliciteert graag mobiel

Mobiel solliciteren is populair onder werkzoekenden. Zo’n 44 procent van de werkzoekenden geeft zelfs aan (zeer) waarschijnlijk gebruik te gaan maken van een mobiel platform om te solliciteren. Bij 84 procent van de 318 ondervraagde HR-managers speelt mobiel solliciteren dan ook een belangrijke rol in het bedrijf. Activiteiten als werven en solliciteren vinden duidelijker steeds vaker plaats via mobiele devices.

Dit blijkt uit een recent onderzoek van Indeed onder 619 ondervraagde sollicitanten. Het onderzoek is uitgevoerd in samenwerking met onderzoeksbureau TeamVier. De voorkeur voor mobiel solliciteren geldt vooral voor jongeren van 18 tot en met 24 jaar. Binnen deze groep staat 59 procent positief tegenover tegenover deze vorm van solliciteren. Onder ouderen van 45 tot en met 65 jaar ligt dit percentage op 42 procent.

‘One click’-toepassing
Zo’n 22 procent van de ondervraagden verwacht daarvoor een ‘one click’-toepassing. Bijvoorbeeld in de vorm van een button ‘Solliciteer direct’, waarmee de persoonlijke gegevens door het platform worden doorgestuurd naar de potentiële nieuwe werkgever. Dertig procent van de sollicitanten vult liever zelf de benodigde gegevens in op een mobielvriendelijk sollicitatieformulier. 44 procent ziet graag een combinatie van ‘one click’ en een invulformulier.

Uit het onderzoek van Indeed blijkt ook dat circa een kwart van de bedrijven een mobielvriendelijke website heeft. Ongeveer een vijfde van de ondervraagde HR-managers hanteert mobielvriendelijke wervingsprocedures. Mobiel solliciteren kan bij die bedrijven via een mobielvriendelijk online sollicitatieformulier (37 procent), een ‘one click’-toepassing (29 procent) of een combinatie van beide (33 procent). 57 procent van het verkeer op de website van Indeed in Nederland is afkomstig van een mobiel device.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024