Bedrijven beperken toegang tot bedrijfsnetwerk tijdens Olympische Spelen
04-08-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Bedrijven beperken toegang tot bedrijfsnetwerk tijdens Olympische Spelen

Tijdens grote evenementen als de Olympische Spelen bekijken veel mensen content of streamen via het bedrijfsnetwerk. De prestaties van bedrijfskritische applicaties kunnen hierdoor onder druk komen te staan. De meerderheid van de bedrijven (69 procent) heeft in het verleden netwerkproblemen ervaren tijdens populaire evenementen; bijna een derde (dertig procent) zelfs vaker dan eens. Daarom zullen zeven op de tien bedrijven (zeventig procent) de toegang tot content over de Olympische Spelen via het bedrijfsnetwerk proberen te beperken.

Dit blijkt uit onderzoek van Riverbed Technology naar de wijze waarop bedrijven wereldwijd de netwerk- en applicatieperformance managen tijdens grote evenementen als de Olympische Spelen. Meer dan de helft van de onderzochte bedrijven (57 procent) weet niet zeker of hun kritische applicaties kunnen omgaan met wisselend netwerkverkeer. De overgrote meerderheid van de ondervraagde bedrijven (85 procent) houdt daarom prestaties van applicaties en netwerken – inclusief wifi – de komende tijd beter in de gaten met het oog op potentiële overbelasting. Slechts twee procent van de ondervraagde bedrijven acht het zeer onwaarschijnlijk dat ze hun applicaties en netwerken tijdens de Olympische Spelen anders dan normaal zullen monitoren.

Tips
Om bedrijven te helpen overbelasting van hun netwerken tegen te gaan heeft Riverbed een aantal tips op een rijtje gezet:

  • Prioriteer en optimaliseer verkeer op het bedrijfsnetwerk, en reserveer bandbreedte voor bedrijfskritische applicaties.
  • Stel in afzonderlijke IT-teams plannen op voor netwerkactiviteiten met hoge prioriteit.
  • Zorg voor tv’s in gemeenschappelijke ruimten om de druk op het netwerk te verlagen.
  • Implementeer realtime end-to-end-monitoring voor inzicht in het netwerk en de applicaties.

“Net zoals atleten zich voorbereiden op de Olympische Spelen, moeten ook IT-organisaties voorbereidingen treffen voor dit soort evenementen. Bedrijven moeten voorbereid zijn op aanzienlijke toenamen in netwerkverkeer, en dus op steeds veranderende netwerkeisen, wanneer werknemers online content en applicaties bekijken en streamen”, zegt Mike Sargent, Senior Vice-President en General Manager SteelCentral van Riverbed. SteelCentral is het commandocentrum van Riverbeds Application Performance Platform, een platform dat CIO’s voor optimalisering en controle inzicht geeft in end-to-end-applicaties door het gehele bedrijf.

Terug naar nieuws overzicht