Talend gaat naar de beurs
01-08-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Talend gaat naar de beurs

Talend, leverancier van big data en cloud-integratie oplossingen, gaat naar de beurs (IPO). Het bedrijf heeft 5.250,000 aandelen van American Depository Shares (ADSs) tegen een prijs van $18.00 per aandeel (ADS) uitgegeven. De aandelen worden verhandeld aan de NASDAQ met het symbool TLND.

Talends deed in 2015 een omzet van 76 miljoen dollar. De handel in big data en cloud oplossingen groeide de laatste twee jaar met meer dan honderd procent per jaar. Het bedrijf heeft voortdurend een hoge, en versnellende, omzetgroei laten zien, terwijl de cashflow break-even bleef. Talend het al meer dan 1300 klanten wereldwijd, inclusief Air France, Citi, General Electric en Travis Perkins 

CEO Mike Tuchen (foto): “Data dat beschikbaar is voor besluitvorming groeit exponentieel, en de technologie om de gegevens te analyseren en ernaar te handelen is steeds capabeler, kostenefficiënt en overal aanwezig. Hierdoor ondergaan de IT-infrastructuren in alle sectoren een verandering naar nieuwe big data en cloud platformen. De oplossingen van Talend zijn uitermate geschikt om deze spannende kansen aan te grijpen en ze helpen ons neer te zetten als gedachtenleider op het gebied van de volgende generatie data-integratie.”

Terug naar nieuws overzicht