Oost-Europese developers naar Nederland voor persoonlijke ontwikkeling
27-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Oost-Europese developers naar Nederland voor persoonlijke ontwikkeling

Voor Oost-Europese developers is persoonlijke ontwikkeling de belangrijkste reden om in Nederland aan de slag te gaan. Dit geeft een derde van de 260 Oost-Europese developers aan in het onderzoek van IT-recruitmentbureau Huxley IT. Opvallend genoeg blijkt de inhoud van het werk slechts voor een klein deel van de developers doorslaggevend te zijn (9 procent).  

Uit het onderzoek blijkt verder dat naast persoonlijke ontwikkeling, de kwaliteit van leven (28 procent) en salaris (16 procent) belangrijke factoren zijn om naar Nederland te komen. Van de Oost-Europese developers die geïnteresseerd zijn om in Nederland te werken, zegt 16 procent dit te willen doen voor een tijdelijke functie. Het overige deel heeft vooraf geen besluit genomen of zij tijdelijk of voor een langere periode naar Nederland komt. 

Verrijking
De Oost-Europese developers komen niet naar Nederland met lege handen. Om verschillende redenen kunnen de developers een aanwinst zijn voor Nederlandse ICT-teams. Het grootste deel (43 procent) geeft aan Nederlandse teams te kunnen verrijken met hun ervaring in het vak. Verder zegt 29 procent een toevoeging te zijn door hun vaardigheden en 13 procent denkt diversiteit te bieden aan Nederlandse ICT-teams. 

Nederland is populair
“Een baan in Nederland is ongekend populair onder Oost-Europese developers”, aldus Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT. “Nagenoeg alle developers die deelnamen aan het onderzoek stonden positief tegenover een nieuwe uitdaging in Nederland. Ook de Oost-Europese developers uit de databases van andere wereldwijde Huxley IT-vestigingen. In Nederland wordt al jaren veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling bij werknemers. Het is goed dat dit niet onopgemerkt blijft en dat dit de voornaamste reden is voor Oost-Europese developers om hier een baan te accepteren. Vanwege het tekort aan developers in ons land is het belangrijk dat de Nederlandse arbeidsmarkt een aanzuigende werking heeft voor potentieel buiten de lansgrenzen.”

Terug naar nieuws overzicht