GuardData biedt offsite dataopslag
04-08-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

GuardData biedt offsite dataopslag

HPE roept het al een tijdje: we zitten in een 'Transformation Process'. In een overgangsperiode van on-premise naar cloud is er veel vraag naar hybride storagemodellen. “Maar dan moet je als aanbieder van zo'n model de off-premise kant van het verhaal wel goed invullen”, relativeert Rene van Dop.

AXEZ heeft daarvoor sinds kort GuardData: een set van diensten voor de veilige opslag van data in een beheerde omgeving op basis van een pay-per-use model. “We hebben het bewust een eigen naam gegeven en verkopen het niet onder de naam AXEZ, omdat we willen dat GuardData ook kan worden verkocht door andere resellers, bijvoorbeeld in het kader van het HPE Teaming Programma. Dat begint nu te lopen.”

GuardData is een oplossing voor offsite dataopslag, vooral geschikt voor bedrijven die de groei van hun opslagbehoefte slecht kunnen voorspellen en overzien. “Steeds meer organisaties zien hun data exponentieel groeien en hebben soms heel plotseling veel extra opslagcapaciteit nodig”, legt Van Dop uit. “Maar omdat het daarbij vooral gaat om 'passieve data' – cold data die eigenlijk niets staat te doen en in betrekkelijk korte tijd weer kan worden afgevoerd – is de toename van data een investering in extra opslagcapaciteit niet altijd waard. Onze oplossing: de klant houdt het relatief kleine stuk actieve data on-premise, en het grote deel passieve data gaat naar ons eigen AXEZ-datacenter via een pay-per-use service. Dat is GuardData.”

Klik hier voor het volledige artikel! 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Storage, data