Witold Kepinski - 24 juli 2016

Intel winst onder druk door ontslagvergoedingen

Intel zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 3 procent stijgen naar 13,5 miljard dollar. De winst daalde met 51 procent naar 1,3 miljard dollar.

De winst werd gedrukt doordat Intel extra geld moest besteden aan ontslagvergoedingen, ruim 1,4 miljard dollar. Intel neemt afscheid van 12.000 werknemers. Intel CEO Brian Krzanich (foto) gaat zich focussen op een top-5 van groeimarkten: Dat zijn cloud, IoT, 5G, Memory en de Wet van Moore. Dat levert meer op dan de pc-markt die nu onder druk staat. Verder ziet Intel veel kansen voor zijn Xeon processors die vaak in servers worden gebruikt.

Naar verluidt kijkt Intel naar andere stappen, bijvoorbeeld door de afdeling cyberbeveiliging, Intel Security, te verkopen. Intel kocht het vroegere McAfee zes jaar geleden voor 7,7 miljard dollar, omgerekend bijna 7 miljard euro.

De nieuwe Intel-strategie gefocust is op het transformeren van Intel van een pc-bedrijf naar een bedrijf met een cloud aanbod en IoT kennis voor miljarden slimme, aangesloten computerapparatuur. Dat gaat volgens de ceo ook lukken gelet op de geschiedenis van innovatie, technologie kennis, product-leiderschap en het vertrouwen van klanten.

Door: Witold Kepinski