Redactie - 25 juli 2016

Olympische Spelen vragen om netwerken net zo behendig als Epke Zonderland

Olympische Spelen vragen om netwerken net zo behendig als Epke Zonderland image

Dit jaar hebben maar liefst 241 Nederlandse sporters zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Rio. Onze kansen op een recordaantal gouden medailles zijn hoger dan ooit. Veel Nederlandse zullen de wedstrijden live willen volgen op hun internet-tv's, telefoons, tablets, game consoles en computers. Echter, onze legacy netwerken zijn niet gebouwd voor live streaming. Dit soort bandbreedte-zware data-overdracht kan de beschikbare netwerkcapaciteit dus onder veel spanning zetten.

Dienstverleners hebben behoefte aan een nieuwe strategie om grote pieken in de vraag naar bandbreedte te beperken. De onderliggende infrastructuur moet robuust genoeg zijn om aan deze pieken tegemoet te komen. Elke onderbreking in de kwaliteit van de dienstverlening kan vervelende gevolgen hebben en leiden tot grote ergernissen bij consumenten.

Hindernissen overwinnen

Meer dan ooit tevoren zijn netwerken van cruciaal belang voor de gebruikservaring. Om hieraan tegemoet te komen moeten service providers de flexibiliteit van netwerken verbeteren door afscheid te nemen van de technologische hindernissen die zijn opgelegd door legacy-netwerkarchitecturen.

Don't underestimate

Service providers mogen de voordelen van een programmeerbaar optisch netwerk dan ook niet onderschatten. Optische netwerken transporteren content in elk formaat en over elke afstand. Ze zijn aan te passen aan veranderingen in de capaciteitseisen, verschillende soorten verkeer, latency behoeftes, gebruikers of applicatie-locaties, en voldoen aan de veiligheidseisen voor waardevolle content.

Transformatie

Bovendien maken de ontwikkelingen in software on-demand ervaringen echt mogelijk. Dankzij NFV en SDN kunnen service providers automatisch resources herverdelen in reactie op de vraag van eindgebruikers. Ook kunnen ze de opslag, levering en het beheer van video content verbeteren. Kortom, geavanceerde netwerk architecturen transformeren de capaciteiten van service providers om kijkers effectief, efficiënt en veilig te verbinden met content. De behendigheid van Epke Zonderland is er niets bij.

Door: Alan Hollander, director systems engineering bij Ciena

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024