Redactie - 23 juli 2016

Europarlementariërs bezoeken Silicon Valley

Een delegatie van 14 Europarlementariërs bezocht deze week de Silicon Valley vestiging van EIT Digital om bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen en kansen op het gebied van ICT, digitalisering en onderzoek. Hoofd van de delegatie was Lambert van Nistelrooij (Lid Europees Parlement voor CDA). 

Het gezelschap bestond uit leden van het EIF (European Internet Forum) en EU40, het netwerk van jonge Europarlementariërs. Van Nistelrooij was de initiatiefnemer van deze studiereis, dat als thema: 'ICT Innovation & Entrepreneurship: The Road to the Valley' had. In het kader van deze reis worden er meerdere bezoeken afgelegd.

Leerzaam
Lambert van Nistelrooij: "Deze Silicon Valley tour is zeer leerzaam en geeft veel ideeën en richting over hoe we het ondernemers- en innovatiepotentieel in Europa beter kunnen benutten en stimuleren. Het team van EIT Digital liet zien hoe belangrijk het is om een pan-Europese organisatie te hebben, die de verbinding legt tussen de Europese en Amerikaanse markten. Zo maken ze de toegang tot de Europese markt voor Amerikaanse investeerders makkelijker en zorgen ze ervoor dat Europese digitale innovatie en talent beter zichtbaar zijn voor de internationale markten. Zeer inspirerend om de impact van hun manier van werken te horen."

Helpen met betreden markt VS
EIT Digital Silicon Valley directeur Marko Turpeinen legt uit: "We helpen Europese organisaties die toegang willen tot de Amerikaanse markt. We promoten ook hun innovaties. Andersom helpen we Amerikaanse organisaties in contact te komen met Europese partners. De nadruk ligt daarbij met name op de technische universiteiten en onderzoekscentra. We lanceerden daarom onze Silicon Valley hub in 2014 om deze stroom van ideeën, talenten, studenten, onderzoekers, ondernemers, technologie, start-ups en investeringen tussen Europa en de Verenigde Staten te helpen en te stimuleren. We waren dan ook verheugd om deze delegatie Europarlementariërs hier te verwelkomen en hen inzicht te geven in onze benadering en de Amerikaanse digitale markt. Onze aanpak resulteert in het opbouwen van succesvolle relaties en tastbare bedrijfsresultaten voor de desbetreffende ondernemingen."