Zakelijke klanten ABN Amro moeten mogelijk betalen voor spaargeld
22-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Zakelijke klanten ABN Amro moeten mogelijk betalen voor spaargeld

ABN Amro is in de gelegenheid de lage marktrente van de Europese Centrale Bank (ECB) straks door te berekenen aan haar zakelijke klanten. Vanaf 1 oktober past de bank namelijk haar voorwaarden aan.

In deze voorwaarden staat dat de bank negatieve rente mag rekenen voor rekeninghouders met een zakelijke betaal- of spaarrekening. Naar eigen zeggen kan ABN Amro hiermee inspelen op "uitzonderlijke marktomstandigheden", indien dat nodig mocht zijn.

Klanten tegemoetkomen
De aanpassing betekent overigens niet dat de bank direct negatieve rente gaat rekenen. Volgens ABN Amro is daar nog niets over bekend. "Mocht het zich voordoen, dan streven we ernaar om zakelijke klanten met een beperkt saldo zo veel mogelijk te ontzien’’.

Het is een van de eerste keren dat een bank in Nederland zich erop voorbereidt een grote groep klanten een negatieve rente op spaargeld te rekenen. Tot nu toe vragen banken alleen de allergrootste depositohouders, zoals pensioenfondsen en sommige AEX-fondsen, om een vergoeding op hun saldi.

Economische groei bevorderen
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente in Europa al een al een tijd erg laag om de economische groei aan te jagen. Banken merken dit in hun verdienmodel: het kost hen geld om middelen aan te houden bij de centrale bank in Frankfurt.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Banking