Witold Kepinski - 12 juli 2016

Hollands Kroon transformeert met cloud omgeving

De gemeente Hollands Kroon is gemigreerd naar een cloudomgeving met Microsoft technologie. Hierbij wil de gemeente voor zijn werknemers en burgers betere diensten kunnen uitrollen. Microsoft partner Sparked heeft het project uitgevoerd.

De gemeente Hollands Kroon maakte dit bekend tijdens de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) 2016 in Toronto. Arthur Cremers, de gemeentesecretaris / algemeen directeur van Hollands Kroon, vertelde tijdens een sessie over de overheidsmarkt dat de gemeente met Microsoft naar een nieuwe werkomgeving is gemigreerd. Hierbij kunnen werknemers volgens hem meer in vrijheid en flexibel werken. Cremers zei tegen het publiek dat zijn gemeente werkt als een overheid-startup die nu sneller meer services aan zijn werknemers kan aanbieden.

Microsoft meldt op WPC 2016 dat er veel groeikansen liggen in de overheidsmarkt. Hierbij kunnen partners gemeenten helpen om te transformeren naar een digitale organisatie.

Microsoft ondersteunt zijn partners volop met branche-specifieke oplossingen, zoals met het CityNext initiatief en Microsoft Innovation & Technology Centers.

Overigens bouwt Microsoft zelf een datacenter in de gemeente Hollands Kroon waar vanuit cloud diensten worden geboden.

De case van Hollands Kroon is hier te lezen. Tevens zijn er ook cases hier en hier te lezen.

Door: Witold Kepinski