Allereerste Privacy Verified-certificaat uitgereikt

13-07-2016 | door: Redactie

Allereerste Privacy Verified-certificaat uitgereikt

ICTPrivacyrecht, onderdeel van ICTRecht, heeft het allereerste Privacy Verified-certificaat uitgereikt aan communicatiedienst ZIVVER. Dit certificaat wordt uitgereikt aan organisaties die een intensieve privacyaudit hebben doorlopen en hebben bewezen zich aan alle relevante privacywet- en regelgeving te houden. Met dit certificaat laat ZIVVER zien dat zij persoonsgegevens op de juiste manier verwerkt, deelt en gebruikt, en dat privacy geborgd is.

Veilig en gemakkelijk delen van gevoelige informatie
ZIVVER is een Nederlands bedrijf met een unieke communicatieoplossing voor het veilig en gemakkelijk delen van gevoelige informatie via chat, e-mail en file transfer. Een van haar features is dat zij datalekken door menselijke fouten, de grootste bron van alle datalekken, helpt te voorkomen. De dienst biedt ‘Triple Safe’ bescherming voor, tijdens en na het delen van de informatie. Vertrouwen van gebruikers in de veiligheid en privacy van gedeelde (persoons)gegevens is daarom heel belangrijk voor ZIVVER.

Privacy Verified
Wouter Klinkhamer, directeur van ZIVVER: ‘’Wij kiezen voor Privacy Verified, vooral vanwege dat laatste woord: Verified. Wij willen zelf zeker weten dat we voldoen aan internationale best practices op het gebied van privacy. En we willen niet alleen zeggen dat we veilig zijn, maar dat ook aantonen. Privacy Verified gaat niet over intenties, maar over wat we in de praktijk echt doen. Daar gaat het om!”

Getoetst aan de hand van de laatste privacywet- en regelgeving
Voor Privacy Verified is het bedrijf getoetst aan de hand van de laatste privacywet- en regelgeving. Dit is een uitgebreid traject waarin zowel de voor- als achterkant van het bedrijf is gecontroleerd. Er is hiervoor een check uitgevoerd op de privacyverklaring en SSL-verbinding, maar ook is uitvoerig en uitgebreid met medewerkers gesproken over hun omgang met privacygevoelige gegevens. Want vaak heeft een datalek of een privacyovertreding ook een menselijk component en moet dit aspect onderzocht worden. Daarnaast zijn alle bewerkersovereenkomsten geïnventariseerd en systemen gecontroleerd en privacyveilig bevonden. Hiermee is veilige communicatiedienst ZIVVER het eerste bedrijf dat het Privacy Verified-certificaat mag voeren.

Terug naar nieuws overzicht
Security