Pc-verkopen dalen, maar minder dan verwacht
12-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Pc-verkopen dalen, maar minder dan verwacht

Opnieuw inkrimping van de de pc-markt in dit tweede kwartaal van het jaar. Echter, de inkrimping is wel minder dan analisten van tevoren hadden verwacht.

Volgens onderzoeksbureau Gartner werden 5,2 procent minder pc's verkocht dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, terwijl IDC spreekt van een daling van 4,5 procent. IDC had een krimp van maar liefst 7,4 procent verwacht.

Groei in Noord-Amerika
Noord-Amerika is de enige regio waar de pc-markt groeit, stellen de bureaus. In Europa en andere regio's gaat het echter minder goed en zal dat vermoedelijk ook zo blijven, zegt onderzoeker Jay Chou van IDC.

"De beter dan verwachte resultaten in het tweede kwartaal van 2016 moeten niet worden geïnterpreteerd als voorteken van significante verbeteringen" voor de markt. Volgens Gartner zullen Brexit en de zwakke pond zorgen voor uitstel van grote pc-aankopen in het Verenigd Koninkrijk, waardoor de pc-markt in Europa zwak blijft.

Lenovo de grootste
Lenovo was in het tweede kwartaal opnieuw de grootste pc-verkoper, met ruim 13 miljoen verkochte exemplaren. Het bedrijf zag zijn verkopen echter afnemen en wordt steeds nauwer op de hielen gezeten door HP, met iets minder dan 13 miljoen verkochte toestellen.

De top vijf wordt afgerond door Dell, Asus en Apple. 

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

business