Belang studie developers afgenomen
07-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Belang studie developers afgenomen

Bij de werving en selectie van developers is een relevante development studie lang een harde vereiste geweest van werkgevers. Echter, dit verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Een relevante studie is verplaatst van het eisenlijstje naar het wensenlijstje van werkgevers. IT-recruitmentbureau Huxley IT onderzocht wat de effecten van schaarste op de arbeidsmarkt van developers zijn bij werkgevers. Hieruit blijkt dat relevante ervaringen en referenties in belang zijn toegenomen.

Jezelf bewijzen 
Verder blijkt dat niet alleen wordt gekeken naar ervaring op de werkvloer, maar ook naar privé-ervaringen. Er wordt bijvoorbeeld geregeld naar voorbeeldcodes van hobbymatige projecten gevraagd. Door de schaarste is de drempel voor het uitnodigen van developers lager geworden. Daarentegen is de sollicitatieprocedure intensiever geworden. Zo moeten developers zonder relevante studie vaak een assessment maken, zodat ook zij zich kunnen bewijzen.

Het juiste talent voor de juiste functie 
“Waar het in de werving en selectie om draait, is het vinden van het juiste talent voor de juiste functie”, aldus Joël Bennett, manager IT-divisie bij Huxley IT. “Zowel in tijden van een krappe als ruime arbeidsmarkt staat het belang van die match voorop. Toch heeft de huidige schaarste op de arbeidsmarkt wel invloed op de wensen en eisen van de werkgevers. Waar de ene werkgever vasthoudt aan het functieprofiel, zien we dat de andere zich flexibeler opstelt. Sommige werkgevers kijken verder dan opleiding alleen. Zij focussen zich meer op motivatie en talent. Het is dan van belang dat de werkgevers kandidaten met potentie een platform bieden om zichzelf verder te ontwikkelen.”

Talenten verder helpen 
Vanuit het bedrijfsleven ontstaan initiatieven om talenten zonder IT-gerelateerde achtergrond verder te helpen in het vak. Zo geeft bijvoorbeeld École 42 talenten zonder relevante achtergrond een opleiding in coderen. Deze school is kosteloos, open en beschikbaar voor iedereen die er interesse in heeft.

Terug naar nieuws overzicht