Redactie - 07 juli 2016

KPN opgenomen als ‘Niche’ speler in Gartner’s European Managed Hybrid Cloud Hosting Magic Quadrant 2016

KPN is voor het tweede jaar op rij door Gartner opgenomen in het Niche Players Quadrant van de ‘Magic Quadrant for Managed Hybrid Cloud Hosting, Europe’ 2016. Gartner definieert ‘managed hybrid cloud hosting’ als een gestandaardiseerd hosting-aanbod dat een CESI-platform (cloud-enabled system infrastructure) combineert met cloud infrastructure framework software om zelf service en snelle levering van cloud-diensten mogelijk te maken.

13 leveranciers onderzocht
Het Magic Quadrant evalueerde dertien Europese leveranciers van hybride cloud hosting-diensten en positioneerde hen binnen de kwadranten voor ‘Niche Players’, ‘Challengers’, ‘Visionaries’ en ‘Leaders’. KPN is op de assen van zowel ‘Completeness of vision’ en ‘Ability to execute’ verder opgeschoven en is de enige Nederlandse onderneming in het Magic Quadrant.

Met hybride cloud-oplossingen levert KPN een end-to-end dienstverlening, bestaande uit geïntegreerde beheer-, netwerk- en beveiligingsdiensten in combinatie met heldere adviezen om het economisch potentieel voor klanten te maximaliseren. Het afgelopen jaar heeft KPN meerdere Managed Hybrid Cloud-diensten op de markt gebracht, zoals Virtual Private CloudCloud Connect en Cloud Control.

Cloud Control
“Ik ben er trots op dat KPN weer een stuk is opgeschoven richting het visionaire kwadrant, omdat dit bevestigt dat KPN op de goede weg is voor wat betreft het helpen van onze klanten bij hun digitale transformatie”, aldus Joris van Oers, Executive Vice President van KPN Zakelijke Markt. “KPN heeft significante stappen gezet met het nieuwe Cloud Control-portfolio, de App Factory en de combinatie van virtuele cloud en on-premise infrastructuren.”