Redactie - 06 juli 2016

Windows 10 niet langer gratis vanaf 29 juli

Na 29 juli is Windows 10 niet langer gratis voor gebruikers van Windows 7 en 8.1 en Microsoft probeert er nu voor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen voor die tijd toch de update installeren. Het wapen hiervoor is een fullscreen pop-up die begint met 'Sorry voor het storen, maar dit is belangrijk'. Alhoewel zo'n fullscreen venster irritant is, is het wel de meest beleefde manier van benadering die het bedrijf tot nu toe gehanteerd heeft. Daarbij is bovendien mogelijk om te zeggen dat je de update niet wilt.

Niet iedereen ziet de notificatie

Gebruikers die de Get Windows 10-app al op hun systeem hebben staan krijgen de melding niet te zien. Dat is vermoedelijk het grootste deel van de Windows-gebruikers. Microsoft richt zich hiermee op de mensen die er alles aan gedaan hebben om de Get Windows 10-app te weren.

Brussel gaat in zee met industrie en overheden omdat 80 procent van alle bedrijven wel eens problemen met cybercriminaliteit heeft ondervonden. Het aantal 'cyber'-incidenten is vorig jaar met 38 procent gestegen. Het is broodnodig om innovatieve en veilige technologieën te ontwikkelen, zei EU-commissaris Günther Oettinger dinsdag bij de lancering van het initiatief in Straatsburg.

De EU steekt 450 miljoen euro in het samenwerkingsverband, via het onderzoeksprogramma Horizon 2020. Dat bedrag moet vanuit de markt verdrievoudigd worden.