Jørn Lyseggen verkozen tot ´CEO of the Year´

05-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Jørn Lyseggen verkozen tot ´CEO of the Year´

Oprichter Jørn Lyseggen van technology startup Meltwater, aanbieder van media intelligence-oplossingen, is onderscheiden met ´The 2016 Europas Award´ voor de ´Best CEO of the Year´. 

The Europas Awards worden sinds 2009 door een onafhankelijke jury uit de technology-gemeenschap uitgereikt aan de belangrijkste startups en scaleups, die zich onderscheiden in vooruitstrevendheid en innovatiekracht.

Jørn Lyseggen zei tijdens de uitreiking: ”Het is absoluut een grote eer om onderscheiden te worden met deze The Europas Award. Ook omdat deze worden georganiseerd TechCrunch, dat ik als een grootheid onder de techmedia beschouw. Dit inspireert me om verder te gaan als tech-entrepreneur en om het ondernemerschap te blijven koesteren.”

Kunstmatige intelligentie
Jørn Lyseggen is Meltwater´s oprichter en CEO, maar hij begon zijn carrière als wetenschapper op het gebied van kunstmatige intelligentie. Als inmiddels ervaren ondernemer, heeft hij vier startups, een beursgang en twee patenten op zijn naam staan. Meltwater begon hij met 15.000 dollar op zak en het is inmiddels de internationale marktleider in media intelligence-oplossingen.

Europees Hof
Onder Jørns leiding bevocht Meltwater met het Britse PR-genootschap PRCA de Britse Newspaper Licensing Agency tot aan het Europese Hof, om te voorkomen dat online krantenlezers voor de rechtbank kunnen worden gesleept wegens inbreuk op de rechten van uitgevers.

Afrikaanse ondernemers
In 2008 richtte Jørn de non-profitorganisatie Meltwater Entrepreneurial School of Technology (MEST) op in Ghana. MEST is een school, een startkapitaalfonds en een incubator, opgericht om jonge Afrikaanse tech-ondernemers te trainen en begeleiden.  MEST wordt door Fast Company gezien als een van de tien innovatiefste bedrijven in Afrika (2015) en is regelmatig in de wereldwijde media, zoals bij CNN, BBC, Al Jazeera, Forbes en TechCrunch.

Terug naar nieuws overzicht