Veel technologisch vernuft op Pure Live-event

04-07-2016 | door: Dick Schievels
Deel dit artikel:

Veel technologisch vernuft op Pure Live-event

21 juni 2016 was voor ons niet alleen de langste dag van het jaar, het was ook de dag waarop Pure Storage met zijn roadshow ‘Pure Live Accelerate Possible’ neerstreek in De Fabrique te Utrecht. Doel van deze nog jonge fabrikant van solid-state storage-arrays was ook de Nederlandse partners en klanten uitgebreid voor te lichten over hoe zij met de nieuwste all-flash producten van Pure de IT-infrastructuren van vandaag en morgen nog sterker, sneller en eenvoudiger kunnen maken.

Pure Live is een roadshow die door Pure Storage in deze maanden wereldwijd over veertig steden wordt uitgerold. Het is een spin-off van de technologieconferentie Pure//Accelerate die afgelopen maart in San Francisco werd gehouden, vertelt Regional Director Benelux Theo van Teylingen tijdens zijn openingsspeech. Van Teylingen is nog maar kort in dienst bij Pure Storage maar door de wol geverfd als het om de storagemarkt gaat. Zo was hij bijvoorbeeld ruim veertien jaar actief als General Manager Benelux bij storageleverancier NetApp. “In San Francisco mochten we maar liefst 1500 bezoekers verwelkomen. Dat was zo’n succes dat we besloten onze boodschap wereldwijd nog verder het veld in te dragen.”

Nieuw vernuft

De geïnteresseerden krijgen een doortimmerd programma voorgeschoteld. Alex Mc Mullan, CTO Pure Storage voor Europa, voert zijn gehoor in vogelvlucht langs de uitdagingen en lastige obstakels waar elk bedrijf op dit moment qua opslag en datamanagement mee te maken heeft. Innoveren is een must, zegt hij, terwijl hij aan de hand van diverse klantvoorbeelden illustreert hoe de SSD- en aanverwante storagetechnologie van zijn bedrijf daarbij kan helpen.

Vervolgens is het woord aan Pure Storage-productspecialist Joel McKelvey voor een technologische update, waarbij uitgebreid aandacht wordt besteed aan de (ook op de 21ste juni) nu definitief gelanceerde nieuwste producten van Pure waarover Dutch IT-channel reeds eerder berichtte. Dat is allereerst de FlashArray//m10 gericht op de MKB-markt. Daarnaast is er de FlashStack Mini: een nieuwe converged infrastructuuroplossing die de FlashArray//m10 combineert met UCS-servers en -networking van Cisco plus virtualisatiesoftware van VMware of Microsoft. En dan is er nog het all-flash opslagplatform FlashBlade, een opslagsysteem ontwikkeld voor de grootste datasets, dat eenvoudig en flexibel naar behoefte kan worden uitgebreid. Nieuw technologisch vernuft dat, aan de reacties te merken, door de aanwezige partners en klanten met veel instemming wordt begroet.

Colgrove!

Na de koffiepauze is er plaats voor een aantal verhelderende klantcases en geeft Sebastiaan de Haas van technologiepartner Cisco (samen met Commvault sponsor van Pure Live) een overzicht van hoe – naar inzicht van zijn bedrijf – de datacenters van de volgende generatie eruit behoren te zien, willen organisaties in de digitale transformatie het hoofd boven water houden. Maar zoals het hoort heeft men de spannendste bijdrage bewaard voor het laatst: een sessie met John ‘Coz’ Colgrove, co-founder van Pure Storage, waarin deze met de nodige passie nog eens de visie en strategie van zijn bedrijf uit de doeken doet. Colgrove is van huis uit engineer en geniet ervan om te spreken met mensen die de hard- en software van Pure Storage ook daadwerkelijk gebruiken. “Die feedback is voor ons buitengewoon waardevol”, zegt hij. Vervolgens neemt hij zijn gehoor mee terug naar de drie grondgedachten die hem bij de oprichting van zijn bedrijf in 2009 voor ogen stonden. Allereerst was dat de overtuiging dat flash in staat zou zijn disk te vervangen, door uiteindelijk all-flash te kunnen leveren tegen dezelfde prijs als disk. “Dat is tegenwoordig, nu flash elk jaar goedkoper wordt, bijna een vanzelfsprekendheid, maar dat was het toen nog niet. Nu die horde min of meer genomen is, ligt de toekomst voor ons open, want flash is betrouwbaarder, veel sneller en gebruikt veel minder elektriciteit dan disk.”

Het tweede uitgangspunt was eenvoud. De storage-industrie is altijd erg complex geweest, aldus Colgrove. Alles wat Pure Storage zou bouwen moest daarom zo eenvoudig mogelijk te bedienen en onderhouden zijn. Geen manuals die honderden pagina’s beslaan, zoals hij die bij concurrerende partijen tegenkwam. “Alle kennis nodig voor het kunnen runnen van een Pure-box moet je als het ware kwijt kunnen op een businesscard. Als wij storage leveren, vragen we slechts twee dingen: welke naam moet het krijgen en hoe groot moet het zijn.”

Het derde uitgangspunt van Colgrove was een ander businessmodel. Want bedrijven willen niet alleen eenvoudig te bedienen producten tegen een betaalbare prijs, zegt hij, ze willen vooral niet verrast worden door allerlei verborgen kosten, die bijvoorbeeld tevoorschijn komen als er een update moet plaatsvinden of ander onderhoud moet worden gedaan. “Om dat te voorkomen hebben wij onze Evergreen Storage-programma’s gecreëerd. De filosofie daarachter is heel simpel. Als je vandaag bij ons een flash-array koopt, dan moet je die array zonder omkijken tien of twintig jaar kunnen gebruiken tegen een vaste prijs, waarbij de technologie gewoon meegroeit met de tijd.”

Distributeur en partners

In de wandelgangen treffen we ook Bart van Rheenen, Managing Director van Arrow ECS Benelux. Arrow is een wereldwijd opererende distribiteur en sinds 2015 ook distributeur van Pure Storage voor 28 landen in Europa. “De technologie van Pure Storage biedt partners volop kansen door de nieuwe storagemarkten die je nu ziet ontstaan”, zegt hij. “Dat komt door de snelheid van all-flash, die nu geleverd kan worden tegen een prijs die vergelijkbaar is met die van disk. Als je die technologie dan ook nog eens combineert met andere technologieën, zoals bijvoorbeeld die van Splunk voor het analyseren van data, dan kun je daar hele mooie nieuwe toepassingen voor vinden.”

“Wij hanteren een zogeheten partner-led strategie”, vertelt Benelux-directeur Van Teijlingen ons tijdens de afsluitende lunch. “Wij bieden partners allerlei programma’s en middelen om ze succesvol te laten zijn in het wederverkopen van onze producten. Met Pure kunnen partners hun klanten echt iets nieuws bieden. De eenvoud van onze oplossingen en de lage TCO ervan zijn waardes die hoog worden ingeschat. Als je onze producten in je portfolio hebt dan versterkt dat duidelijk je rol als trusted advisor.”

Bekijk de video Pure Storage toont met Arrow nieuwste all-flash storage ontwikkelingen

Bekijk de video Reportage Pure Live met  Gijs Geurts van WorkstreamPeople

Door: Dick Schievels

Terug naar nieuws overzicht