Braziliaanse rechter bevriest tegoeden van Facebook

02-07-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Braziliaanse rechter bevriest tegoeden van Facebook

Een Braziliaanse rechter heeft beslag gelegd op bijna 5,5 miljoen euro aan tegoeden van Facebook. De maatregel is genomen aangezien WhatsApp, onderdeel van Facebook, geen berichten heeft overgedragen die zijn opgevraagd in een drugsgerelateerde rechtszaak.

Dit meldt Reuters. WhatsApp zou meerdere malen bevolen zijn om berichten te verstrekken die zijn verzonden en ontvangen door mensen die onderdeel zouden uitmaken van een internationale bende die cocaïne smokkelt. Sinds januari loopt een onderzoek naar deze organisatie. De gegevens zouden een cruciale rol spelen in het onderzoek naar de bende en onlangs opgepakte verdachten.

Rekening van Facebook
WhatsApp beschikt zelf niet over bankrekeningen in Brazilië. Moederbedrijf Facebook heeft echter wel Braziliaanse bankrekeningen. Een rechter heeft daarom besloten de tegoeden van Facebook te bevriezen. 

Facebook en WhatsApp hebben het vaker aan de stok met Braziliaanse rechters. Eerder dit jaar stelde een rechter een blokkade van WhatsApp in voor een periode van 72 uur nadat het bedrijf rechtelijke bevelen niet had opgevolgd. Na 24 uur werd deze blokkade uiteindelijk opgeheven.

Terug naar nieuws overzicht