Awingu haalt bijkomende investering van 2,65 miljoen euro op
01-07-2016 | door: Witold Kepinski

Awingu haalt bijkomende investering van 2,65 miljoen euro op

De Belgische onderneming Awingu, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ‘workspace aggregator’ software, haalt een bijkomende investering op van 2,65 miljoen euro. Awingu verkoop zijn workspace oplossingen in Nederland via distributeur Nextel.

Awingu wil met de nieuwe financiële injectie vooral de internationale expansie doortrekken en het ambitieuze groeiscenario verder uitbouwen. De investeringsronde werd geleid door de refererentieaandeelhouders Michel Akkermans (via de nv Pamica) en Proximus.

Awingu, met hoofdzetel in Gent en kantoren in de Amerikaanse steden New-York en San Francisco, ontwikkelt software zodat bedrijfsmedewerkers op het even wel platform altijd en overal hun applicaties kunnen opvragen op tablets, smartphones en andere draagbare oplossingen. Awingu werkt met internationale partners zoals Microsoft, HP Enterprise, Google en IBM.

Proximus CEO Dominique Leroy prijst Awingu: “De innovatiestrategie van Proximus steunt op sterke partnerships met innovatieve bedrijven zoals Awingu. Dankzij het virtuele cloudplatform van Awingu hebben medewerkers van onze Proximusbedrijfsklanten overal, op elk moment en op elk toestel een beveiligde toegang tot hun bedrijfsapplicaties en documenten. Dit laat hen toe om efficiënter en vlot samen te werken met hun collega’s. ”

Michel Akkermans, serieel ondernemer en voorzitter van Awingu, gelooft sterk in het expansieve groeiscenario: “Deze onderneming beschikt over een bijzonder gebruiksvriendelijke technologie en een scherpe organisatie met heel wat ervaring en talent.”

Walter Van Uytven (foto), CEO van Awingu, is erg opgetogen over de bijkomende investering: “Dit geeft ons alweer een nieuwe boost. We zullen onze bestaande en toekomstige klanten nog beter kunnen ondersteunen en helpen bij de uitbouw van hun organisatie. ”

Terug naar nieuws overzicht