Veeam hoort nu echt bij de grote jongens

01-07-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Veeam hoort nu echt bij de grote jongens

Het was warm en gezellig tijdens de eerste editie van de Veeam Karting Challenge. Ongeveer negentig partners, distributeurs en klanten deden mee aan het event op de openluchtkartbaan in Berghem, bij Oss. Net als teambazen in de Formule 1 deden ze geheimzinnig over de tactiek die ze gingen volgen. Het fanatisme was voelbaar en de stemming bijzonder goed.

“Bij Veeam vinden we dat je naast al het harde werken ook tijd moet nemen om samen leuke dingen te doen en blijvende herinneringen te creëren. Daarom organiseren we deze dag”, zei Lodewijk van Klaveren, Channel Manager Benelux. “Je leert elkaar anders kennen als het een keer niet over ons vak gaat en dat is heel leuk. Het is zeker de bedoeling dat we hier een vervolg aan gaan geven.”

Niet alleen bij de deelnemers was de stemming goed, ook de mensen van Veeam zelf zitten uitstekend in hun vel. En daar is alle reden toe. Zet het jaar 2016 maar eens op een rijtje. Veeam kreeg een Dutch IT-channel Award in februari. Daarna volgden er uitstekende eerstekwartaalcijfers en de bekendmaking dat het Veeam Cloud & Service Provider-programma (VCSP) met meer dan 70 procent is gegroeid. En recent kwam daar de vermelding als ‘leader’ in het Magic Quadrant van Gartner voor Data Center Backup & Recovery nog eens bij. Het was de eerste keer voor Veeam, dat voorheen als ‘visonary’ werd ingedeeld. Het is duidelijk dat het bedrijf, eigenlijk net als racer Max Verstappen, geen opkomend talent meer is maar écht bij de grote jongens hoort.

Team

“Het Benelux team is weer verder uitgebreid”, vult Van Klaveren de successen aan. “Met name in Nederland met een Territory Manager en een Enterprise Account Manager. En we zoeken nog een Hosting Manager en een Enterprise Marketing Manager.” Het is niet voor niets dat het juist om die functies gaat. “Het Enterprise-segment wordt steeds belangrijker voor ons, terwijl we tegelijkertijd onze MKB achterban niet willen verliezen, daar ligt de oorsprong van het succes van Veeam. Je ziet dat we grote bedrijven steeds beter bereiken. Zij worstelen met hun databeschikbaarheid. Uit ons Availability Report bleek dat de kloof tussen wat IT-afdelingen kunnen realiseren en wat gebruikers nodig hebben als het gaat om het beschikbaar zijn van data nog nooit zo groot was. Juist bij grote bedrijven. Die boodschap komt over. Sinds kort ondersteunen we ook SAP-omgevingen waardoor we met onze oplossing relevante data veel sneller terughalen vergeleken met hun huidige omgeving. Dat helpt in gesprekken met veel grote bedrijven.”

“We mengen ons ook steeds vaker in aanbestedingen”, laat Van Klaveren weten. “Daar zijn we sowieso nooit bang voor geweest, maar nu zie je dat onze rol verandert. We zitten al om tafel met die organisaties voordat de aanbesteding er ligt, en zijn dus niet alleen maar aan het reageren. Er wordt heel anders tegen ons aangekeken.”

Hosters

Ook nieuw is dat Veeam in september een event voor hosters gaat organiseren. “En dan moet je het woord ‘hosters’ redelijk breed zien. Wij willen hen gaan helpen door uit te leggen wat ze kunnen betekenen voor onze Veeam-partners.”

“We groeien hard, maar willen qua mentaliteit altijd een klein bedrijf blijven”, sluit Van Klaveren af, nadat hij zelf zijn eerste rondjes in de kart heeft gemaakt. “Daarmee bedoel ik dat ons contact met partners en klanten hetzelfde blijft ondanks de groei en succes van onze organisatie. We zijn flexibel en kunnen heel goed inspringen op heel veel soorten vragen. Dat willen we absoluut zo houden.”

Door: Johan van Leeuwen

Terug naar nieuws overzicht
Security