Redactie - 29 juni 2016

Groeiende kloof tussen de ICT-afdeling en het C-level management

Juniper Networks , speler in geautomatiseerde, schaalbare en veilige netwerken, publiceert vandaag de resultaten van een wereldwijde enquête onder ruim 2.700 zakelijke en ICT-besluitvormers. Hieruit blijkt dat bedrijven niet zijn voorbereid op de onvermijdelijke gevolgen van digitale disruptie.

Het rapport van de wereldwijde enquête door Wakefield Research en Juniper Networks wijst op een groeiende kloof tussen de ICT-afdeling en het C-level management en geeft aan in welke mate bedrijven zijn voorbereid op de digitale disruptie die in sommige sectoren reeds gaande is. Het rapport benadrukt verder de voordelen van investeringen in automatisering voor het verbeteren van de zakelijke flexibiliteit en het anticiperen van disruptie.

“Juniper Networks werkt al meer dan 20 jaar met klanten samen om hun zakelijke groei te bevorderen met investeringen in netwerkinnovaties”, aldus Rami Rahim (foto), CEO van Juniper Networks. “Werkelijke innovatie vraagt om inzicht in de waarde die technologie te bieden heeft. Slimme technologische investeringen zijn meer dan ooit nodig om de concurrentie voor te blijven. Het management op C-niveau hoeft zich niet bezig te houden met programmeren, maar een zakelijke groeistrategie vraagt wel om een hechte band tussen zij die de strategie bepalen en de mensen die deze uitvoeren.” 

Wapen uw huidige en toekomstige ICT-managers voor de disruptie die komen gaat Meer dan de helft van de respondenten (55 procent van alle ICT-besluitvormers en 51 procent van alle zakelijke besluitvormers) verwacht dat er de komende twee jaar een nieuwe disruptieve technologie, product of dienst binnen hun branche zal worden geïntroduceerd. ICT-afdelingen denken echter niet dat zij voldoende zijn voorbereid op de veranderingen die gaan komen. Bijna de helft (45 procent) van alle ondervraagde ICTbesluitvormers meent dat een kwart of meer van hun ICT-medewerkers over vijf jaar tijd niet over de vaardigheden zal beschikken die nodig zijn voor zakelijk succes.

Om een oplossing te bieden voor het gebrek aan vaardigheden dat bedrijven ervan weerhoudt om optimaal te profiteren van de kansen die gepaard gaan met de verwachte digitale disruptie, maakt Juniper Networks vandaag bekend dat het zijn OpenLabprogramma wereldwijd uitbreidt met zes nieuwe locaties. OpenLab biedt klanten, partners, academici en brancheleiders praktische toegang tot workshops voor netwerkautomatisering, trainingsprogramma’s en speciale laboratoriumfaciliteiten.

Informeer het C-level management en bereid u voor op snelle veranderingen

Bijna negen op de tien respondenten (84 procent van alle ICT-besluitvormers en 84 procent van alle zakelijke besluitvormers) geven toe dat hun organisatie beter zou presteren als het C-level management technisch beter onderlegd zou zijn.

Onvoldoende investeren in ICT gaat ten nadele van innovatie. Het weerhoudt bedrijven ervan om het tempo van veranderingen bij te benen en concurrerend te blijven. Bijna de helft van de respondenten (46 procent van alle ICT-besluitvormers en 50 procent van alle zakelijke besluitvormers) verwacht dat hun organisatie er een of meer jaar over zou doen om een verbeterde versie van een product of dienst te introduceren als het zou worden uitgedaagd door de concurrent. De kans is echter groot dat zij niet zoveel tijd tot hun beschikking zullen hebben als gevolg van het hoge tempo van disruptie.

Erger nog is dat de legacy infrastructuur de zakelijke groei in de weg zit. Meer dan de helft van de respondenten zei dat hun ICT-infrastructuur redelijk tot zeer waarschijnlijk een struikelblok zou vormen voor een snelle introductie van een nieuw product of dienst.

Om relevant te blijven moeten bedrijven inspelen op de aanstaande disruptie binnen hun markt. Dit is mogelijk door hun ICT-aanpak te herzien en in innovatie te blijven investeren. Zij maken een grotere kans om de concurrentie voor te blijven als hun management vooroploopt in technologische innovatie.

Investeer in automatisering

Bedrijven die disruptieve ontwikkelingen willen voorblijven, zouden hun investeringen in netwerkautomatisering op prioriteit moeten indelen. Uit de enquêteresultaten blijkt dat zowel zakelijke als ICT-besluitvormers netwerkautomatisering van cruciaal belang beschouwen voor het toekomstige concurrentievermogen van hun organisatie.

Bijna drie op de vier respondenten (70 procent van alle ICT-besluitvormers en 72 procent van alle zakelijke besluitvormers) tonen zich enthousiast over de mogelijkheden die ICT- en netwerkautomatisering hun organisatie te bieden hebben. Bijna alle ICTbesluitvormers (93 procent) die reeds gebruikmaken van software defined networking (SDN) of network functions virtualization (NFV) zegt dat deze technologieën hen een forse concurrentievoorsprong hebben bezorgd.

ICT-besluitvormers bij bedrijven die gebruikmaken van SDN zeggen dat zij hiermee aanzienlijk meer voordelen en mogelijkheden hebben gerealiseerd dan oorspronkelijk verwacht. De respondenten zagen cloud-interconnects, gevirtualiseerde datacenters en geautomatiseerde beveiliging als belangrijkste voordelen van het gebruik van SDN. ICTbesluitvormers bij bedrijven die met NFV werken, zeggen eveneens meer voordelen en mogelijkheden te hebben gerealiseerd dan verwacht. Volgens hen biedt NFV mogelijkheden als gevirtualiseerde beveiliging, gevirtualiseerde routering en WAN-optimalisatie.

De online enquête werd in opdracht van Juniper Networks uitgevoerd door Wakefield Research onder 2.704 respondenten in de Verenigde Staten, China, Australië, Japan, India, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. Klik hier voor meer informatie of het volledige rapport.