Wouter Hoeffnagel - 24 juni 2016

Jeff Jacobson wordt CEO van Xerox Corporation na voltooiing separatie

De Raad van Bestuur van Xerox benoemt Jeff Jacobson als CEO van Xerox Corporation, één van de twee onafhankelijke beursgenoteerde ondernemingen die ontstaat na de opsplitsing van Xerox. Jacobson is op dit moment president van Xerox Technology en blijft zijn huidige functie vervullen totdat de separatie is voltooid.

Ann Reese, Xerox’s lead independent director: “Jeff is duidelijk de juiste leider voor het Xerox Document Technologie bedrijf. De Raad heeft uitgebreid gekeken, zowel intern als extern, naar kandidaten en voerde een doordacht proces uit om het juiste talent te identificeren. Jeff heeft laten zien dat hij het in zich heeft om deze functie uit te oefenen en om toekomstige kansen te benutten waarvan onze aandeelhouders, klanten, partners en werknemers profiteren.”

Jeff Jacobson
Jeff Jacobson is sinds juli 2014 executive vice president van de Xerox Technology organisatie. In deze rol leidt Jacobson het bedrijf dat een divers portfolio van hardware, software en diensten aan klanten biedt, variërend van kleine bedrijven tot multinationals. Hij is verantwoordelijk voor de wereldwijde strategie, het verkoopkanaal, marketing, technische diensten en customer support. Daarnaast neemt hij ook de productontwikkeling, productie en distributie voor zijn rekening.

Jacobson is in 2012 in dienst gekomen bij Xerox als president van Global Graphic Communications Operations waar hij leiding gaf om de strategie, operatie en productontwikkeling binnen de wereldwijde grafische communicatiesector te optimaliseren. In 2014 werden zijn verantwoordelijkheden uitgebreid en werd Jacobson benoemd tot COO. In deze functie zette hij zich in om technologische producten en oplossingen te versterken, kosten te beheren en supply chain, productie en efficiëntie te besturen.

Eerdere activiteiten
Voorafgaand aan zijn carrière bij Xerox vervulde Jacobson de rol als president en CEO van Presstek, waarvan hij in 2009 ook voorzitter werd. Voorheen was Jacobson COO van Eastman Kodak. Daarnaast diende hij vijf jaar als CEO van Kodak Polychrome Graphics, een 1,7 miljard gezamenlijke onderneming van Sun Chemical en Eastman Kodak.

Jacobson is 56 jaar en afgestudeerd aan de State University van New York Buffalo. Hij behaalde een mastergraad in industrial relations van de Cornell School of Industrial Relations. Daarnaast heeft Jacobson een juris doctor degree van Pace University School of Law en is hij beëdigd advocaat in New York en New Jersey.

Separatie
Op 29 januari 2016 heeft Xerox een separatie aangekondigd. De organisatie wordt opgedeeld in twee onafhankelijke, beursgenoteerde ondernemingen – Xerox, een Document Technologie bedrijf bestaande uit Document Technologie en Document Outsourcing en Conduent, een BPO organisatie. De separatie is naar verwachting afgerond tegen het einde van 2016.