'Bind je eindklant met quad-mode wireless'
23-06-2016 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

'Bind je eindklant met quad-mode wireless'

NETGEAR heeft een uitgesproken 'key message' voor het partnerkanaal: quad-mode wireless. “Onze partners moeten volwaardige managed service providers worden om te overleven”, vindt Arend Karssies. “Met 'box moving' alleen red je het niet. Met quad-mode wireless kunnen resellers per access point vier verschillende managementopties aanbieden aan hun eindklanten. Hierdoor kunnen zij zich blijvend onderscheiden van de concurrentie, omdat het netwerkmanagement meegroeit met de grootte van de organisatie.”

Arend Karssies is regional director Benelux & other EMEA bij NETGEAR, de leverancier van netwerkapparatuur die inmiddels twintig jaar bestaat en zowel consumenten als het MKB wil voorzien van de laatste technologie. Dit doen zij door voortdurend innovatief te zijn en vooral niet stil te staan. “NETGEAR kan 95 procent van de consumentenmarkt en het Nederlandse MKB afdekken met het eigen portfolio. We zijn met name sterk in onderwijs, zorg en warehousing. Na de start in het consumentenkanaal hebben we in de afgelopen tien jaar een goede naam opgebouwd in B2B. We focussen op MKB, zowel klein als groot", vertelt Karssies, die inmiddels tien jaar bij NETGEAR actief is.

NETGEAR bedient de zakelijke markt volledig indirect, dus via reseller partners. Kansen voor het partnerkanaal ziet Karssies genoeg: "Zolang resellers begrijpen dat ze niet kunnen voortbestaan door alleen maar enkelvoudige producten of 'dozen' te verkopen. Heeft een eindklant een nieuwe switch, router of ander netwerkproduct nodig, dan gaan negen van de tien eindgebruikers net zo gemakkelijk 'naar online', zoals hij het uitdrukt. Alleen een doos verkopen is voor een reseller niet langer voldoende om te overleven. Wil je blijvend waarde toevoegen, dan moet je als een echte managed service provider de juiste installatiediensten aanbieden en onderhoudsservices verlenen. Met ons concept van quad-mode wireless met AC access points zetten wij een nieuwe trend als het gaat om het management van draadloze netwerken. Met quad-mode wireless kan een reseller vier verschillende manieren van wireless management aanbieden, zodat hij toegevoegde waarde heeft en zich kan blijven onderscheiden richting eindgebruiker", aldus Karssies.

Makkelijk uitbreiden

NETGEAR heeft goed gekeken naar de groei die (zakelijke) eindklanten doormaken. Volgens Karssies' internationale collega en senior product line manager Thomas Cheng is de kracht van quad-mode wireless dat het schaalbaar is en makkelijk uit te breiden. “Vroeger verkochten resellers aan hun kleinere eindklanten bij voorkeur enkelvoudige producten die niet heel duur en vermoedelijk ook niet heel betrouwbaar waren. Dat hoefde ook niet, want hooguit een paar mensen gebruikten ze. Werd een bedrijf groter of betrok het een groter pand, dan kon de reseller goed uitleggen dat een nieuwe, duurdere en betere oplossing nodig was. Er moesten bijvoorbeeld andere draadloze access points komen. Maar iedere keer nieuwe spullen betekent dat je investeringen kwijt raakt en het risico van een gevaarlijke disruptie van je netwerk. Het alternatief was dat je eindklant op den duur allemaal verschillende access points had hangen, die anders moeten worden beheerd.”

NETGEAR heeft daarom één product gebouwd dat meegroeit met de eindklant. “Dat is het concept van quad-mode wireless”, legt Cheng uit. “Quad-mode kent vier managementopties per access point, die passen bij de grootte van een bedrijfsvoering. Het verhaal begint met 'Standalone': één access point. Simpel spul, maar er zit levenslange garantie op. Als de eindklant groeit, dan kunnen we tot maximaal tien access points samen groeperen en beheren als een enkelvoudige entiteit. Dat noemen we 'Ensemble' en daar is nog steeds maar één configuratie voor nodig. Wordt de klant nóg groter, dan krijgt hij een controller en zo nodig meer features. Om een idee te geven: de hoofdvestiging van NETGEAR in Californië heeft een controller die 47 access points beheert. Deze derde optie heet simpelweg 'Controller'.”

Business Central

Ook NETGEAR zelf maakt dus gebruik van deze 'schaalbaarheid'. Cheng: “In de Benelux heeft NETGEAR een klein kantoor en daarom geen controller, maar daar hangen wel dezelfde access points. Het mooie is: die worden beheerd vanuit de cloud. Dat is de vierde manier van wireless management in ons quad-mode portfolio: 'Cloud Managed Mode'. Ons platform waarmee eindgebruikers hun draadloze netwerken op afstand kunnen (laten) beheren en onderhouden, heet Business Central: een serviceplatform voor cloudgebaseerde diensten die organisaties flexibiliteit geeft in het beheer van draadloze netwerken. Meerdere locaties kunnen onafhankelijk van elkaar worden beheerd en duizenden draadloze access points en gebruikers kunnen onder één management portal worden geschaard.”

Business Central is vooral bedoeld voor eindgebruikers in het midden- en kleinbedrijf, zoals retailketens, kleine kantoren, restaurantketens en bijvoorbeeld koffiebars. Volgens Cheng is het concept 'volstrekt uniek in de markt'. “In Business Central zit dezelfde security als die we gebruiken in corporate oplossingen. We kunnen vanuit de cloud feitelijk alle sales offices in de hele wereld managen. Niemand anders in de industrie doet dit.”

Onderscheiden

Verticale markten als het hotelwezen, de gezondheidszorg en het onderwijs hebben veel aan quad-mode wireless. “Juist daar zitten de organisaties die de adoptie van wireless leiden”, besluit Karssies. “Het is een niet al te groot product, geschikt voor het klaslokaal, hotelomgevingen en kleinere kantoren. Quad-mode wireless, met de adoptie van AC access points daarin geïntegreerd, is momenteel onze belangrijkste boodschap aan het kanaal. Wat resellers goed moeten begrijpen: met quad-mode kun je je onderscheiden bij je klanten. Ga je alleen maar 'box moven', dan stuur je aan het einde van het verhaal een factuurtje en dan is het over. Met quad-mode kun je de samenwerking met je (groeiende) klant steeds verlengen. Je kunt 'm blijven managen.”

Door: Witold Kepinski 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

wireless