Wouter Hoeffnagel - 19 juni 2016

6 op de 10 bedrijven verwacht machine learning toe te passen op Big Data

62% van de middelgrote en grote bedrijven verwacht binnen twee jaar voor machine learning te zullen inzetten voor business analytics. 86% van de bedrijven heeft op dit moment al Big Data systemen draaien.

Dit blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in april voor SoftServ heeft uitgevoerd onder 100 Britse en 200 Amerikaanse managers. In het onderzoek zijn respondenten gevraagd naar de risico’s, uitdagingen en kansen van Big Data. 63% van de organisaties noemt Big Data een noodzakelijk ontwikkeling. Zij kijken dan ook met interesse naar nieuwe technologieën die worden gebouwd op basis van Big Data Analytics.

Real-time analyses
De mogelijkheid in real-time analyses uit te voeren op data zien respondenten als het grootste voordeel van Big Data in vergelijking met traditionele systemen. De grootste zorgen maken managers zich over data goverance, dat volgens alle respondenten bij Big Data een grotere zorg oplevert dan bij traditionele systemen.

“Het is nog niet lang geleden dat wij bedrijven bezochten om uit te leggen waarom zij naar Big Data zouden moeten kijken. Nu - in 2016 - wordt Big Data door 63% van de bedrijven gezien als noodzakelijk om concurrerend te kunnen blijven”, legt Serge Haziyev, Vice President Technology Services bij SoftServe. “Het is erg bemoedigend dat machine learning zo prominent naar voren komt in dit onderzoek. Ik merk dat bedrijven die de stap durven zetten en machine learning technieken implementeren in een vroeg stadium profiteren van de voordelen Het is een grote stap voorwaarts, aangezien het voorspellende inzichten oplevert die bedrijven in staat stelt niet alleen te begrijpen wat klanten doen, maar ook waarom.”