Xerox brengt BPO business onder in Conduent Inc
17-06-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Xerox brengt BPO business onder in Conduent Inc

Xerox maakt bekend dat haar Business Process Outsourcing (BPO) organisatie de naam ‘Conduent Inc’ zal dragen. Het Document Technology bedrijf blijft Xerox Corporation heten. Het huidige Xerox wordt opgesplitst in twee nieuwe beursgenoteerde bedrijven.

De naam ‘Conduent Inc’ is geïnspireerd en gebaseerd op het binden van verschillende doelgroepen door transacties aan te bieden in gebieden zoals customer care, transportoplossingen en betalingen in gezondheidszorg en providerservices. Conduent zal fungeren als een partner voor zowel bedrijven als overheden en gaat ervaringen leveren die de tevredenheid verhogen en retentie van consumenten, patiënten, forenzen en werknemers ondersteunen.

Fortune 500
Met ongeveer 7 miljard dollar aan omzet in 2015 en 96.000 werknemers wereldwijd, wordt Conduent een Fortune 500 business process services bedrijf. Het bedrijf gaat zich richten op transactie-intensieve processen, analytics en automatisering. Hiermee krijgt het bedrijf naar verwachting het op één na grootste marktaandeel in de BPO industrie in handen. Naar schatting krijgen miljoenen mensen, onder wie twee derde van alle verzekerde patiënten in de Verenigde Staten en meer dan de helft van alle mobiele telefoonabonnees in de VS, te maken met het aanbod van Conduent.

Het Document Technology bedrijf behoudt de merknaam Xerox. Met een omzet van ongeveer 11 miljard dollar en circa 39.000 medewerkers heeft Xerox als Fortune 500 bedrijf een divers portfolio van hardware, software en diensten die overheden en commerciële bedrijven van iedere omvang ondersteunen.

Terug naar nieuws overzicht