Wouter Hoeffnagel - 08 juni 2016

Salesforce kondigt nieuwe Lightning-producten en -investeringen aan

Salesforce kondigt nieuwe Lightning-producten en -investeringen aan. De Summer ‘16 product-release bevat meer dan 200 nieuwe Lightning-features, variërend van nieuwe coding tools tot en met tools voor design. Daarnaast breidt Salesforce zijn interactieve leeromgeving uit met Trailhead Superbadged en kondigt het bedrijf aan via het nieuwe Lightning Fund en een startup incubator in ontwikkelaars te zullen investeren.

Dit heeft Salesforce bekend gemaakt op zijn nieuwe TrailheaDX Developer Conference. De vraag naar social-, mobile-, connected- en intelligente apps overstijgt het aantal beschikbare ontwikkelaars die deze apps moeten maken. Daarom maken steeds meer bedrijven app-ontwikkeling via Salesforce breder toegankelijk binnen hun onderneming. Meer dan 2,8 miljoen Trailblazers - de Salesforce ontwikkelaars-community - hebben samen al meer dan 5.5 miljoen apps gebouwd. Deze apps zijn beschikbaar via de Salesforce AppExchange. Trailblazers variëren van zeer ervaren programmeurs tot en met ‘low-code’ of zelfs ‘no-code’-ontwikkelaars zoals admins, business-analisten en zakelijke eindgebruikers. Met Lightning kunnen zij eenvoudig samenwerken en plannen met elkaar delen, ongeacht of zij bij een startup werken of bij een Fortune 100-bedrijf.

Experts identificeren
Lightning ?stelt bedrijven in staat alle experts binnen hun organisaties te identificeren en activeren voor het ontwikkelen van cloud-, social- mobile en intelligente apps. Denk hierbij aan programmeurs en admins, maar ook aan business-analisten en power users.

Ontwikkelaars maken gebruik van het Lightning Component Framework voor het maken van basiscomponenten. Dit zijn herbruikbare functionaliteiten die de bouwblokken vormen voor apps. Zij doen dit op basis van de industriestandaarden HTML, CSS, JavaScript en andere web-enabled coderingen. De Summer ‘16 release biedt nieuwe ontwikkel-tools waaronder Lightning LockerService, Lightning Inspector en Lightning CLI.

Lightning App Builder
Deze basiscomponenten kunnen met behulp van de Lightning App Builder met elkaar worden gecombineerd en gemixt met standaard componenten van Salesforce, derde partijen, partners en zelfs andere Salesforce-klanten en -ontwikkelaars (beschikbaar via AppExchange). De nieuwe Summer ‘16 tools bieden de mogelijkheid voor het maken en editen van Lightning Record Pages, het op maat maken van Home Pages, voor verschillende gebruikersprofielen en het toewijzen van filters aan een rapport chart-component.

Dankzij de op componenten gebaseerde Lightning-architectuur, hoeven apps niet langer elke keer vanaf scratch te worden ontwikkeld. Pagina’s en componenten worden bij elkaar gebracht door middel van ‘drag and drop’. Ook gebruikers zonder uitgebreide technische kennis kunnen hierdoor apps bouwen.

Trailhead Superbadges
Trailhead is een gratis online leeromgeving waarin iedereen op een interactieve en spelende manier zijn Salesforce-skills kan bijspijkeren. Er zijn leermodules en begeleide trajecten beschikbaar voor alle niveaus. Gebruikers testen hun kennis en doen nieuwe kennis op middels een serie uitdagingen waarin ze batches kunnen verdienen die direct gepubliceerd kunnen worden op hun LinkedIn-profiel. Sinds de start van Trailhead in 2014 hebben Trailblazers al meer dan 735.000 badges verdiend door meer dan drie miljoen uitdagingen af te ronden.

Salesforce introduceert nu Superbadges die te winnen zijn door real-world business-uitdagingen op te lossen, zoals het schalen van infrastructuur van een groeiend bedrijf, het automatiseren van sales- en helpdeskprocessen of het engagen met klanten via mobiele apps. Deze Superbadges zijn per direct beschikbaar in Lightning Experience, Apex, Reports & Dashboards en Security. Meer Superbadges volgen in de toekomst.

Lighting Fund
Salesforce Ventures, de corporate investeringsmaatschappij van Salesforce, heeft inmiddels geïnvesteerd in meer dan 150 enterprise cloud startups en 14 landen. Salesforce Ventures richt het nieuwe Lightning Fund op, dat 50 miljoen dollar bevat. Via dit fonds gaat Salesforce investeren in Trailblazing-ondernemers die Lightning apps en -componenten bouwen voor het Salesforce-platform. Bessemer Ventures Patners, Cloud Apps Capital Partners, Emergence Capital, Kleiner Perkins Caufield and byers en Lightspeed Venture Partners trekken samen op met Salesforce Ventures bij het identificeren van mogelijkheden en om samen te investeren in innovatieve startups.

Salesforce for Startups is wereldwijd programma dat startups toegang geeft tot de technologie, bronnen en expertise die nodig zijn om klant- en community-gefocust te worden. Het heeft al meer dan 5.500 ondernemers in meer dan 130 landen geholpen bij het bouwen en uitbreiden van hun onderneming en het leveren van bijdragen aan de community. Om de ontwikkeling van veelbelovende startups te versnellen, zet Salesforce een incubator op voor bedrijven die pas gestart zijn en Salesforce Lightning inzetten om oplossingen voor hun klanten te ontwikkelen. Onderdeel van deze incubator is een aanbod voor fysieke kantoorruimte in een Salesforce-kantoor dat startups en servicebedrijven exclusieve toegang geeft tot de Salesforce-technologie en coaching. De incubator start eind 2016 in de Bay Area (San Francisco, VS). Lees voor meer informatie deze blog.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe Lightning-features zijn beschikbaar in de Salesforce Summer ‘16 product-release en zitten standaard bij Lightning Sales-, Lightning Service- en Force Admin-licenties.
?Trailhead Superbadges zijn gratis beschikbaar voor iedereen via http://trailhead.salesforce.com. Bezoekers kunnen alle training-content inzien zonder in te loggen?. Om voortgang te kunnen tracken, uitdagingen aan te gaan en punten te verdienen moeten gebruikers beschikken over een Trailhead login. Deze is gratis aan te maken in de Salesforce Developer Edition.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei