Wouter Hoeffnagel - 07 juni 2016

HackathonOverzicht.nl brengt jonge IT'ers en multinationals in contact

Hoogopgeleide IT-talenten en het bedrijfsleven beschikken sinds kort over een nieuw ontmoetingspunt: HackathonOverzicht.nl. Op deze website worden alle hackathons in Nederland verzameld. De site heeft als doel jonge IT’ers en Nederlandse multinationals in contact met elkaar.

HackathonOverzicht.nl, een initiatief van recruitmentplatform Business Talent Network (BTN), is de eerste website in Nederland die een dergelijk overzicht aanbiedt. Een hackathon is een event waarbij studenten in groepen een IT case oplossen in vaak beperkte tijd. Hier kunnen zowel ontwikkelaars, designers als programmeurs bij betrokken zijn. Vaak is een Hackathon verspreid over meerdere dagen en gebruiken bedrijven hackatons als ‘talentendag’ om met IT-studenten in aanraking te komen.

Oriënteren en solliciteren
“De interactieve website is bedoeld voor hoogopgeleide IT-specialisten,” vertelt Oscar Bieleveld, directeur van BTN. “Het moet dé plek worden voor IT’ers om zich te oriënteren en uiteindelijk te solliciteren”. Op de website kunnen bedrijven hun verschillende hackathons, IT recruitment events en IT vacatures onder de aandacht brengen.

Op dit moment staan er 23 Hackathons, 13 IT events en ruim 200 IT vacatures online. Kijk voor meer informatie op HackathonOverzicht.nl.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024