Wouter Hoeffnagel - 05 juni 2016

SURF beloont vernieuwde ICT-managers in onderwijs met award

SURF reikt dit jaar voor het eerst de SURF Onderwijsawards uit aan een bestuurder, docent en ICT- en onderwijsprofessional. Voor de awards komen change makers in aanmerking, die volgens hun collega’s het onderwijs naar een hoger plan tillen en vernieuwen met de inzet van ICT.

Een jury van onderwijsdeskundigen, verbonden aan SURF, maakt een selectie uit de inzendingen. In september maakt SURF bekend welke personen zijn genomineerd. Op 8 november 2016, tijdens Dé Onderwijsdagen, ontvangen de 3 winnaars de SURF Onderwijsaward 2016.

Mensen die het onderwijs vernieuwen
In heel Nederland werken mensen in onderwijsinstellingen aan het verbeteren en vernieuwen van onderwijs met behulp van ICT. “SURF wil change makers in het mbo, hbo en wo in het zonnetje zetten, vooral degenen die volgens anderen de grootste bijdrage leveren aan onderwijsinnovatie. Zij zijn een inspiratie voor vele anderen en spelen een cruciale rol bij het veranderen van het onderwijs door de inzet van ICT”, aldus Erwin Bleumink, lid van de directieraad van SURF.

De SURF Onderwijsaward kent 3 categorieën:

  • bestuurders voor leiders die onderwijsinnovatie mogelijk maken
  • docenten voor pioniers die experimenteren met onderwijsinnovatie in de praktijk
  • ICT- en onderwijsprofessionals voor professionals die onderwijsinnovatie aanjagen en faciliteren

Nominaties kunnen tot en met 8 juli 2016 worden aangemeld door hun collega’s in het mbo, hbo en wo.