Wouter Hoeffnagel - 23 mei 2016

Stichting DINL gaat samenwerking aan met Executive People en Dutch IT-channel

Om haar zichtbaarheid te vergroten gaat Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) een samenwerking aan met de IT-platformen Executive People en Dutch IT-Channel. Executive People gaat DINL onder de aandacht brengen bij IT-managers, terwijl Dutch IT-channel de stichting op de kaart zet bij resellers, distributeurs en system integrators.

Nederland loopt met zijn digitale economie voorop in de wereld, en heeft op dit gebied een forse groeipotentie. De sector speelt door zijn omvang en internationale karakter een belangrijke rol in de Nederlandse economie. De digitale online sector is door de Tweede Kamer erkend als mainport. “De sector digitale infrastructuur in Nederland heeft een flinke omvang en diversiteit. Stichting DINL verenigt deze partijen en functioneert als spreekbuis naar overheid, politiek en samenleving. Daardoor wordt de sector beter zichtbaar en kunnen de belangen beter over het voetlicht worden gebracht”, zegt Michiel Steltman, directeur van Stichting DINL.

Digitaal knooppunt
Stichting DINL zet zich in voor de verdere ontwikkeling van Nederland als knooppunt voor internationale digitale infrastructuur. DINL vertegenwoordigt partijen die de faciliteiten leveren die de digitale, online economie mogelijk maken. Deelnemers van DINL zijn AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange), DDA (Dutch Datacenter Association), DHPA (Dutch Hosting Provider Association), ISPConnect, Nederland-ICT, NLnet, SIDN (Stichting Internet Domeinregistratie Nederland), VVR (Vereniging van registrars) en SURFnet.

DINL's activiteiten omvatten voorlichting, het bevorderen innovatie van het ICT-onderwijs, het werken aan vertrouwen, transparantie en samenwerking - zowel binnen de sector als met andere belanghebbenden. Stichting DINL richt zich op het op de kaart zetten van Nederland als digitaal knooppunt en vestigingsplaats van online diensten, het wegwijs maken van burgers en bedrijven in de digitale economie, en het inzichtelijk maken van kansen om de positie van de derde mainport te versterken.

Speciaal katern
De zichtbaarheid van de sector is hierbij van groot belang. Om deze zichtbaarheid te vergroten gaat de stichting een samenwerking aan met de IT-platformen Executive People en Dutch IT-Channel. Nieuws van en over Stichting DINL wordt op de website van beide platforms verzameld in eigen dossier. Daarnaast verschijnt tweemaal per jaar een speciaal katern in Executive People en Dutch IT-channel met 8 pagina’s aan nieuws, achtergronden en interviews. De ontwikkelingen rond de stichting worden door Executive People en Dutch IT-Channel zowel online als in de print magazines op de voet gevolgd.

“Executive People en Dutch IT-channel helpen ons Stichting DINL beter zichtbaar te maken. De platformen staan midden in de markt en zijn in staat verbindingen te leggen tussen leveranciers en marktpartijen”, zegt Michiel Steltman. 

'Van groot belang voor Nederland‘
Rob de Kleijnen, directeur van Executive People en Dutch IT-channel, voegt hieraan toe: “Wij zijn verheugd een samenwerking aan te gaan met Stichting DINL. De digitale sector is van groot belang voor Nederland en DINL zet deze sector zowel in Nederland als internationaal op de kaart. Dit is iets waar wij als mediapartner graag een bijdrage aan leveren.”

Binnenkort verschijnt op Executive People en Dutch IT-channel een interview met Michiel Steltman. Houd de websites dus in de gaten!