Google gaat testers van zelfrijdende auto 20 dollar per uur betalen
14-05-2016 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Google gaat testers van zelfrijdende auto 20 dollar per uur betalen

Google gaat mensen die de zelfrijdende auto van het bedrijf testen 20 dollar per uur betalen. Voor de functie zoekt het bedrijf chauffeurs in Chandler, Arizona.

Testers moeten de zelfrijdende wagen van Google in de gaten houden en data verzamelen. Om voor de functie in aanmerking te komen moet je wel aan bepaalde voorwaarde voldoen: een smetteloos rijverleden en 40 woorden per minuut kunnen typen terwijl de auto rijdt. In ruil krijg je een contract van 12 tot 24 maanden en moet je 6 tot 8 uur per dag achter het stuur plaatsnemen.

Belangrijke rol
“Testrijders hebben een hele belangrijke rol in de ontwikkeling van onze technologie voor zelfrijdende auto’s”, zegt de topman van het zelfrijdende auto-project tegen de Arizona Republic. “Ze geven onze ingenieurs feedback over hoe onze auto's rijden en op anderen reageren op de weg, en kunnen het stuur overnemen waar nodig.”

De ideale kandidaat voor de functie moet 'een uitstekende chauffeur zijn die de sociale aspecten van rijden doorziet. Lokale chauffeurs zijn perfect, omdat ze de wegen al beter kennen.'

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht