Redactie - 14 mei 2016

RUG CIT baas Tjeerd Willem Hobma vertrokken

Tjeerd Willem Hobma, algemeen directeur van het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de RUG, is per direct vertrokken.

Het CIT wordt nu geoptimaliseerd voor de toekomst. De Universiteitskrant (UK) meldde eerder dat er bij medewerkers onrust ontstond nadat twee leidinggevenden door de directie uit hun functie waren gezet.

Hobma was afkomstig van de MVO Nederland Academie en volgt prof.dr. Cees Sterks op. Dr.ir. Tjeerd Willem Hobma studeerde Land en Watermanagement aan de Universiteit Wageningen en deed promotieonderzoek bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Als universitair hoofddocent aan de Universiteit Twente en de Vrije Universiteit Amsterdam was hij wereldwijd actief in onderwijs en onderzoek op het gebied van duurzame ontwikkeling.

In 2004 maakt hij de overstap van wetenschap naar management als ontwerper van executive leertrajecten in duurzaam innoveren bij de TSM Business School. Daarna was hij oprichter en directeur van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit voor de BOVAG en de RAI-vereniging en directeur van Conclusion Energy Consultants (CEC).