Makkelijk en veilig inloggen bij Office 365

10-05-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Makkelijk en veilig inloggen bij Office 365

PointSharp biedt organisaties eenvoudig veilige toegang tot Microsoft Office 365. Met PointSharp kan de identiteit van gebruikers worden beheerd en gecontroleerd. Daarnaast geeft de oplossing inzicht in wie wanneer inlogt. Authenticatieregels worden bepaald op basis van functie/rol, niveau van authenticatie, locatie en andere zaken.

Gebruikers krijgen een 1-click toegang tot cloud- en on-premise-applicaties via de PointSharp User Portal. Dit wordt ook wel Single Sign-On genoemd.

Geen AD Password op mobiel device
Met PointSharp is er de keuze om met het klassieke Windows Active Directory (AD) wachtwoord in te loggen of met een door PointSharp gemanaged password voor externe toegang. Voordeel is dat verloren/gestolen toestellen geen AD gegevens bevatten.

Validatie van de identiteit van de user gebeurt met multi-factor authenticatie. Zo is naast het password altijd een 2e factor nodig om in te loggen. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, die afgestemd worden op de klantenwens. PointSharp integreert met Active Directory Federation Services (ADFS) en wordt gebruikt voor diverse authenticatie-scenario’s.

Microsoft Partnership
PointSharp is al jaren een ISV-partner van Microsoft en werkt samen op het gebied van productontwikkeling en integratie.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security, Cloud
Security