Provincie Noord-Holland besteedt mediaservices en printbeheer uit

09-05-2016 | door: Wouter Hoeffnagel

Provincie Noord-Holland besteedt mediaservices en printbeheer uit

Provincie Noord-Holland vertrouwt na een openbare aanbesteding besloten de repro en mediaproductie toe aan Xerox. Bij de uitvraag is sterk rekening gehouden met het ontzorgen van medewerkers, het verhogen van in-house productie en het creëren van een toekomstbestendige oplossing. Het volledige printbeheer, van documentcreatie tot scanning en printing, zowel centraal als decentraal, ligt nu in handen van Xerox.

Door de repro en mediaproductie onder te brengen bij Xerox kan de provincie de creatiemogelijkheden (dtp) uitbreiden en digitale verzoeken inwilligen. De dienstverlening gaat dan ook verder onder de naam Mediaservices. Er is een team van Xerox-professionals aangenomen, met expertise op het gebied van vormgeving, huisstijlbewaking, ontwikkeling van nieuwe producten, maar ook kennis van nieuwe digitale en online oplossingen. Daarnaast zijn er twee digitale kleurenprinters, de Xerox Versant 80, geïnstalleerd.

Bewust omgaan met printopdrachten
Naast de Mediaservices heeft Xerox 54 multifunctionele printers (mfp’s) geplaatst. De nieuwe mfp’s worden beheerd door Xerox fleet management. Aan de hand van een dialoogscherm worden medewerkers begeleid en geadviseerd. Zo kunnen ze ervoor kiezen om meteen naar het bestelportaal te gaan waar de printopdracht verfijnd en ingediend kan worden. Bij printopdrachten boven de vijftig pagina’s krijgt de medewerker een reminder op zijn pc, waarmee de printopdracht direct bij de repro aangeboden kan worden. Dit voorkomt onnodige belasting op de mfp’s en zorgt voor optimale benutting van de Mediaservices.

Herman Levert, algemeen directeur bij Xerox: “We hebben als één team hard gewerkt om de implementatie zo snel mogelijk te realiseren. Hierbij hebben we strak gestuurd op de belangrijkste behoefte van Provincie Noord-Holland, namelijk een toegankelijke en gebruiksvriendelijke printomgeving die nieuwe digitale mogelijkheden biedt. We zijn dan ook blij dat we de provincie kunnen helpen met de integratie van de papieren en digitale wereld.”

Foto: Yvon Olof-van Diemen van de Provincie Noord-Holland en Herman Levert van Xerox ondertekenen het contract

Terug naar nieuws overzicht