Fiat Chrysler levert 100 wagens voor zelfrijdende auto van Google
06-05-2016 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Fiat Chrysler levert 100 wagens voor zelfrijdende auto van Google

Google en Fiat Chrysler gaan samenwerken om zelfrijdende wagens te testen. De autobouwer gaat een honderdtal wagens leveren aan Alphabet, het moederbedrijf van de technologiereus. Het gaat om hybride minivans Chrysler Pacifica, die ingenieurs van Chrysler gaan aanpassen aan de technologie van Google.

Het Amerikaanse IT-bedirjf is al langer op zoek naar samenwerkingen met de autosector rond de technologie voor zelfrijdende voertuigen, die het bedrijf al zeven jaar aan het ontwikkelen is. Chrysler wordt al langer beschouwd als mogelijke partner, omdat het bedrijf zelf niet echt bezig is met de ontwikkeling van dergelijke technologie, in tegenstelling tot andere grote spelers.

Rechtstreeks samenwerken met een autofabrikant
"Het is de eerste keer dat we rechtstreeks samenwerken met een autobouwer om onze wagens te creëren", aldus Google. De voertuigen worden uitsluitend gebruikt worden voor de testdoeleinden en worden niet verkocht. Door de samenwerking verdubbelt het aantal voertuigen dat Google gebruikt om de technologie te testen. Google gebruikt op dit moment zeventig wagens van Lexus, die het bedrijf zelf heeft aangepast. Voor de tests met de wagens van Chrysler gaan de teams van beide bedrijven nauw samenwerken. De eerste testvoertuigen van Chrysler worden voor het einde van het jaar op de baan verwacht.

Sinds 2009 hebben zelfrijdende wagens van Google 2,4 miljoen kilometer afgelegd. Momenteel worden tests uitgevoerd in Mountain View, in Californië, waar de hoofdzetel van Alphabet gevestigd is, maar ook in Austin (Texas), Kirkland (Washington) en Phoenix (Arizona).

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht