Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2016

iPhone uitgeroepen tot meest invloedrijke gadget ooit

'Smartphones bestonden al jaren, maar niet een was zo mooi en toegankelijk als de iPhone', stelt Time Magazine. Het magazine heeft de iPhone uitgeroepen tot de meest invloedrijke gadget ooit. ‘De iPhone maakte de mobiele app populair, waardoor de manier waarop we communiceerde voor altijd veranderd is'.

Time Magazine heeft een top 50 opgesteld van de meest invloedrijke gadgets. Verder in de top 5 staat de Sony Trinitron, een zeer succesvolle kleurentelevisie uit 1968 waarvan er werden 100 miljoen werden verkocht. De Sony Trinitron staat op nummer twee. Op plek drie staat weer een product van Apple: de Macintosh. Volgens Time een computer die 'voor altijd de manier waarop mensen met computers omgaan veranderd heeft.' Op plek vier staat de iconische Walkman van Sony en op vijf de IBM Model 5150 - een van de eerste pc's.

Hekkensluiter van de top 50 is de Google Glass, een product dat nooit succesvol kon worden. Alhoewel het product verre van perfect was, geeft Time aan dat het een trend zette voor de toekomst van wearables en augmented reality.

In samenwerking met Datanews