Wouter Hoeffnagel - 01 mei 2016

EXIN gaat examens afnemen voor Cloud Credential Council

Internationaal examen instituut EXIN en de Cloud Credential Council (CCC) zijn een samenwerking aangegaan. EXIN wordt het officiële examen instituut voor de CCC certificeringsprogramma’s. Per 1 mei 2016 zal het volledige CCC portfolio voor Cloud Computing en Big Data door EXIN worden aangeboden.

De Cloud Credential Council is een gevestigde ontwikkelaar van cloud competenties. De CCC certificeringen worden pas ontwikkeld na het uitvoeren van uitgebreid onderzoek en met bijdragen van gebruikersorganisaties en leveranciers van cloud technologie. Elke certificering is toegewezen aan een sleutelrol in de ICT die van groot belang is voor cloud computing zijn. EXIN als een autoriteit in de IT-certificeringen brengt ervaring en ondersteunt de CCC bij het beheren van de groeiende vraag naar certificering op het gebied van Cloud.

Verdere groei van de cloud
Bernd Taselaar, CEO EXIN: “Prognoses voorzien een verdere groei van cloud computing de komende jaren. Met de groeiende behoeften certificering van IT-professionals op dit gebied, is dit een mooi moment om te gaan samenwerken met de CCC". De EXIN CCC Cloud Computing certificeringsprogramma is vendor-neutraal en rolgebaseerd: het richt zich vele aspecten van Cloud Computing en alle ICT-rollen die van belang voor een succesvolle adoptie van de cloud. Het Cloud programma bestaat uit zeven certificeringen op een Foundation en professioneel niveau. Daarnaast is er ook nog een Big Data Foundation.

EXIN zal alle accreditation- en examen diensten ten behoeve van de CCC voor zijn rekening nemen met ingang van 1 mei 2016.