Wouter Hoeffnagel - 28 april 2016

Integratie met bestaande omgeving is grootste uitdaging bij cloud migratie

Bij een migratie naar cloud is de integratie met de huidige omgeving voor veel bedrijven een obstakel. 44% van de IT-professionals noemt dit zelfs de belangrijkste uitdaging.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 298 Nederlandse IT-professionals. 27 procent ziet de regievoering over de complete IT-infrastructuur als grootste uitdaging. De connectiviteit tussen provider(s) en de huidige IT-omgeving (24%) en de veranderingen in skills van IT-personeel (24%) staan op een gedeelde derde plek. 9% van de IT-professionals ziet helemaal geen uitdaging bij de overstap naar een cloud dienst.

Harm de Haan, Manager Consultancy en Advisory Board member bij Telindus: “Het implementeren van cloud diensten is een complex proces. De bestaande IT-infrastructuur is door de jaren heen bij veel bedrijven een opeenstapeling geworden van diverse applicaties, scripts en beveiligingsoplossingen. Het is dan ook niet gek dat IT-professionals het spannend vinden om gedeeltes vanuit huis te migreren naar de cloud. Het is immers niet altijd inzichtelijk wat er allemaal draait en welke diensten er aan gekoppeld zijn. Een belangrijke eerste stap is dan ook het inzichtelijk maken van de huidige IT-infrastructuur, zodat er een plan opgesteld kan worden voor een soepele transitie. Uiteindelijk blijft cloud een middel en geen doel op zich. Om als organisatie te kunnen profiteren van de voordelen, zijn inzicht en het bepalen van doelstellingen de basis.”