Wouter Hoeffnagel - 27 april 2016

Helft van werknemers werkt thuis productiever

49% van de Europese werknemers is van mening thuis productiever te kunnen werken dan op kantoor. Mobiel werken kan de prestaties van medewerkers dan ook verbeteren. Organisaties die als pioniers te boek staan op het gebied van mobiele strategieën blijken als het gaat om productiviteit en tevredenheid van medewerkers winsten met dubbele cijfers te realiseren.

Dit blijkt uit onderzoek van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise in samenwerking met Economist Intelligence Unit. Medewerkers die hun bedrijf zien als 'pioniers' in het gebruik van mobiele technologie scoren consistent hoger bij prestatiemetingen. Zij schatten zelf in 16% productiever, 18% creatiever, 23% meer tevreden in hun functie en 21% meer loyaal naar hun werkgever toe te zijn.

Altijd en overal kunnen werken
Vooral de mogelijkheid altijd en overal te werken blijkt van grote invloed te zijn op de productiviteit van medewerkers. De helft van de medewerkers (49%) stelt hierdoor productiever te kunnen werken. 38% geeft aan creatiever te zijn indien zij kunnen samenwerken met collega’s. Ook de mogelijkheid gebruik te kunnen maken van apps als WhatsApp, Skype of Slack worden gezien als belangrijke factoren die invloed hebben op de productiviteit.

De trend lijkt niet leeftijdsgebonden te zijn: de leeftijdsgroep 51-65 jaar ziet mobiel werken met dezelfde prioriteit als de groep 18-35 jarigen. Binnen de verschillende leeftijdsgroepen die mobiel werken zit een segment dat zichzelf beschouwd als early adopters van de technologie. Dit is een groep die door HPE Aruba is geïdentificeerd als #GenMobile. Bijna driekwart (72%) van deze groep schat in dat hun productiviteit door mobiel werken bovengemiddeld stijgt. 59% stelt zich hierdoor meer tevreden te voelen in hun functie. De EIU stelt dat #GenMobile dan ook een interessante groep werknemers is voor werkgevers. Wel waarschuwt het onderzoeksbureau dat 40% van deze groep niet wil werken voor een bedrijf waar mobiele apparaten niet voor zakelijke doeleinden mogen worden gebruikt.

Onderzoek
Het volledige onderzoek van Aruba is hier te vinden.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024