Redactie - 26 april 2016

Welcome to the Smart Digital Enterprise – Melvin Harmsen

Avaya, wereldwijd leverancier van oplossingen op het gebied van unified communications, contact center en networking fabric, organiseerde onlangs zijn jaarlijkse Partner Connect Day. Er stond veel op het programma deze middag waarbij Melvin Harmsen, Managing Director Avaya Nederland, aan zo’n 100 tot 150 zakelijke partners meer vertelde over de ontwikkeling van de Smart Digital Enterprise.

Harmsen vertelt dat Avaya “slimmere, smartere oplossingen heeft, en specifiek als het gaat om het integreren van intelligente It-oplossingen in de bedrijfsprocessen van organisaties zodat zij hun klanten beter kunnen bedienen. Wij noemen dat de Smart Digital Enterprise.”

Smart Solutions

Er zijn verschillende Smart Solutions waar Avaya zich mee bezig houdt; openbare veiligheid, onderwijs, gezondheidszorg, hospitality en stadions. Door middel van Avaya’s Network Fabric wordt het mogelijk gemaakt voor organisaties om het optimale uit het IoT te halen. Door deze geautomatiseerde architectuur vallen verschillende systemen op hetzelfde snelle netwerk waardoor er veel meer mogelijk wordt. Een goed voorbeeld hiervan is wat er mogelijk is in het onderwijs. Door gebruik te maken van het IoT en de mobile devices van de leraren en studenten, kan er gezien worden wie waar is in het schoolgebouw. Op deze manier kan aanwezigheid in de klas automatisch bijgewerkt en heeft de leraar alle nodige informatie voor zijn les start. Door middel van een speciale app kan de leraar aangeven welk hoofdstuk er behandeld wordt op dat moment, waardoor dit gelijk op de mobile device van de studenten tevoorschijn komt.

Veiligheid

Ook hebben de oplossingen een bijdrage aan de veiligheid van mensen. Om weer terug te komen op het onderwijs voorbeeld kan worden uitgelegd hoe aanwezigen in het schoolgebouw veilig kunnen blijven. Er kunnen verschillende plekken in en rondom het schoolgebouw gemarkeerd worden als onveilig, zoals een apparatuur kamer. Zodra de student daar binnen komt, krijgt de leraar een melding met wie daar is. Op deze manier kan de leraar ingrijpen en de student daar weghalen door bijvoorbeeld de security op te roepen zonder dus zelf weg te hoeven uit het klaslokaal. Ook kunnen deuren gecontroleerd worden door te detecteren waar mensen zijn in een gebouw. Verder kunnen alle aanwezigen in het gebouw gealarmeerd worden indien er iets voorvalt, bijvoorbeeld een brand. Op het mobile device kan precies gezien worden waar de brand is, en hoe de student of leraar geacht wordt het gebouw te verlaten.

Door middel van de netwerken en systemen van Avaya is het mogelijk dit soort Smart Solutions te ondersteunen en goed uit te voeren. Harmsen zet hier dan ook vol op in, en hoopt Avaya’s zakelijke partners daar in mee te nemen.